İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan da ‘askeri doktrin’ hazırlıyor

Azerbaycan da ‘askeri doktrin’ hazırlıyor

Kaynak: dünyabülteni / Tarih/Saat: 27 Ağustos 2009 Perşembe, 15:33:23 / Link : www.dunyabulteni.net

Rus basınının iddiasına göre, ülkenin tek askeri düşmanı Ermenistan olarak belgede yer alacak

Rus basını, Azerbaycan Milli Meclisi’nin sonbahar döneminde ülkenin Askeri Doktrini’ni gündeme taşıyacağını iddia etti. Bu konuda uzun yıllardır çalışma yapılmasına rağmen, şimdiye kadar Azerbaycan bir Askeri Doktrin hazırlamamıştı.

Ülkenin işgal altındaki toprakları kurtarma hedefi, yabancı tehditlere karşı hazır olma, milli çıkarların muhafaza edilmesi gibi meseleler ve bunların temin edilmesi için önemli mali kaynağın aktarılması Askeri Doktrin’in ana maddeleri olacak.

Azeri askeri uzman Üzeyir Ceferov’a göre, böyle bir belgenin şimdiye kadar hazır olmamasının nedenin siyasi olduğunu savundu. Ceferov 2003 yılında savunma bakanlığından emekli olmadan önce bir askeri doktrin taslağı hazırlanmasına katkıda bulunmuştu.

İddialara göre, Azeri topraklarının yüzde 20’sini işgal altında tutan Ermenistan’ın düşman ülkeler listesinde ilk sırada yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Muhalif milletvekili Penah Hüseyin ise, böyle bir hazırlık hakkında bilgisi olmadığını, ülkesinin jeopolitik konumunun Askeri Doktrin gibi bir belgenin hazırlanmasını zorlaştırdığını savundu.

Yorumlar kapatıldı.