İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Uzman: “Sarkisyan’ın Türkiye’ye Gitme İhtimali Yüksek”

Ermeni Uzman: “Sarkisyan’ın Türkiye’ye Gitme İhtimali Yüksek” 

Ermeni Siyaset Uzmanı Aleksander İskendaryan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Türkiye’ye Maç İzlemeye Gitmek İçin Sınırın Açılması Şartını Koyması ile İlgili Önemli Değerlendirmede Bulundu.

Ermeni siyaset uzmanı Aleksander İskendaryan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Türkiye’ye maç izlemeye gitmek için sınırın açılması şartını koyması ile ilgili önemli değerlendirmede bulundu. Erivan’da basına açıklamada bulunan Ermeni uzman, Sarkisyan’ın Dünya Kupası elemeleri çerçevesinde Ermenistan ve Türk milli takımlarının 14 Ekim’de Bursa’da oynayacakları maça gitme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

PanArmenian haber sitesine göre, Kafkas Enstitüsü Direktörü İskendaryan, “Türkiye-Ermenistan yakınlaşması dondurulmuş değil. İlerleme devam ediyor. Ani kesinti kısa süreli. Türkiye bölgede önemli enerji politikalarını üstlenmiş durumda. Türkiye Rusya ve Avrupa arasında enerji köprüsü olmayı amaçlıyor. Bunun için de komşuları ile sıfır problemli dış politika anlayışını uygulamaya koydu. İmparatorluk geleneklerine sahip bir ülke olan Türkiye için, bu kolay bir görev değil.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin son dönemde ciddi olarak geliştiğini kaydeden Ermeni uzman, birkaç yıl önce tarihsel perspektifte gelişen ilişkilerin şimdi değiştiğini söyledi. Şimdi iki ülke ilişkilerinde reel politik olayların tartışıldığını kaydeden İskendaryan, “İki ülke ilişkilerinin normalleşme süreci ile ilgili kapılar hala açık. İkili ilişkilerde ciddi gelişmelerin olduğunu söyleyebiliriz. Ermenistan-Türkiye diyalogunun dondurulması Ankara’nın lehine değil. Sarkisyan’ın sınırın açılma şartı ile ilgili mesajı sadece Ankara’ya değil. Sarkisyan ABD, Avrupa ve Azerbaycan’a da mesaj vermek istedi. Sarkisyan’ın Türkiye’ye gitme ihtimali hala yüksek.” dedi.

Ermenistan’da iki ülke ilişkilerinin gelişimine toplum çevrelerinden ve siyasi bir kısım gruplardan karşı olanların olduğunu hatırlatan uzman, “Ancak, Ermenistan devleti bu konuda birlik içinde. Siyasi elitler ikili ilişkilerin gelişmesini destekliyor.” tespitinde bulundu. Türkiye’de durumun daha farklı olduğu değerlendirmesinde bulunan İskendaryan şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de yönetici elit Ermenistan’la ilişkilerin geliştirilmesine toleransla yaklaşmıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı, başbakanı ve dışişleri bakanı bu siyasi çıkar gruplarına karşı politika geliştirmeleri gerekiyor.”

Yorumlar kapatıldı.