İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gayrimüslimlerin Müslimlerin Fİşlendiği` İddiası Meclis Gündeminde

GAYRİ MÜSLİMLERİN FİŞLENDİĞİ` İDDİASI MECLİS GÜNDEMİNDE

-DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, `İstanbul`da Ermeni ve Rumların yoğunlukta yaşadığı Feriköy ve Kurtuluş civarlarındaki evlerin fişlendiği ve etiketlendiği`iddialarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

-Tuncel, İçişleri Bakanı Beşir Atalay`a `Evlerin üzerine yapıştırılan yeşil ve kırmızı renkli etiketler, fişler kimler tarafından yapıştırılmıştır?` diye sordu.

ANKARA (ANKA) -DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, `İstanbul`da Ermeni ve Rumların yoğunlukta yaşadığı Feriköy ve Kurtuluş civarlarındaki evlerin fişlendiği ve etiketlendiği`iddialarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Tuncel, İçişleri Bakanı Beşir Atalay`a `Evlerin üzerine yapıştırılan yeşil ve kırmızı renkli etiketler, fişler kimler tarafından yapıştırılmıştır?` diye sordu.

Tuncel Meclis Başkanlığı`na sunduğu soru önergesinde İstanbul`da Ermeni ve Rumların yoğunlukta yaşadığı Feriköy ve Kurtuluş civanlarında son dönemde evlerin fişlendiği ve etiketlendiği iddialarının olduğunu kaydetti. Bu bölgedeki gayri Müslim kişilere yönelik tacizlerin ve hırsızlık olaylarının arkasından fişlenme ve etiketlenme olaylarının arttığını, bunun de gayri Müslimlerin huzursuz olmasına yol açtığını belirten Tuncel, `Bu olaylar Türkiye`de hafızalarda halen taze olan 6-7 Eylül 1955 olaylarını çağrıştırması nedeniyle burada yaşayan Ermeni ve Rumları korku içinde bırakmaktadır.`dedi. Tuncel soru önergesinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay`a şu soruları yöneltti:

`Ermenilerin yoğunlukta yaşadığı Kurtuluş, Feriköy, Mustafa Kemal Paşa ve Samatra`da evlerin üzerine yapıştırılan yeşil ve kırmızı renkli etiketler, fişler kimler tarafından yapıştırılmıştır? Bu etiketlemelerin ve son dönemde bu bölgelerde artan hırsızlık vakalarıyla ilgili emniyetin herhangi bir soruşturması var mıdır? Varsa sonuçları nelerdir? Gayri Müslimlerin yoğunlukta yaşadığı bu bölgelerde hırsızlık, taciz ve daha ileri gidilerek fişleme, etiketleme gibi olayların olmaması ve olayların tekrar etmemesi için bu bölgelerde ne gibi kalıcı önlemler alınması düşünülmektedir?` (ANKA)

(EG/BÜN)

Yorumlar kapatıldı.