İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diyarbakır Ermeni mezarlığı yenileniyor

Diyarbakır Ermeni mezarlığı yenileniyor
23 Ağustos 2009 Pazar 10:55
Ermeni sanatçı Aram Tigran’ın vefatının ardından gündeme gelen Diyarbakır’daki Ermeni mezarlığında belediye tarafından yenileme çalışması başlatıldı.
Türk yetkililerinin Aram Tigran’ın gömülmesine izin vermediği Diyarbakır Ermeni mezarlığında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yenileme çalışması başlattı. Uzun yıllardan bu yana bakımsızlık nedeniyle çevre düzeni bozulan mezarlıkta yeşillik alanları yeniden düzenleyen belediye ayrıca kırılan taşların onarımınu üstlendi. Belediye ekipleri mezarlığa bir ışıklandırma sistemi de yerleştirdi.

Belediye yetkilisi Nedim Yaşlı yaptığı açıklamada Tigran’ın ölümünden önce mezarlık çevresindeki duvarı tamir çalışmalarının başladığını belirterek “Çevreyi temizleyip taşları tamir ettik. Mezarlığın girişindeki binayı restore ettik. Ayrıca Yeniköy mezarlığında Hıristiyan vatandaşlarımız için bir bölüm ayırdık. Ermeni ve Asuri vatandaşlarımız bundan sonra bu mezarlığı kullanacak.

Belediye mezarlığa şu ana kadar 250 ağaç ve 500 çiçek ekildi. Mezarlığın güvenliği için ise bir güvenlik görevlisi ve bir bakıcı tahsis etti.

Yorumlar kapatıldı.