İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ders kitaplarına etnik operasyon

Ders kitaplarına etnik operasyon

Kaynak: turkiyegazetesi / Tarih/Saat: 23 Ağustos 2009 Pazar, 09:41:34 / Link : www.turkiyegazetesi.com

Ders kitapları ve diğer eğitim araçlarında hiçbir etnik kökenin aşağılanmasına izin verilmediğini söyleyen Nimet Çubukçu, “Böyle eserlere onay verilmemektedir” dedi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, hazırlanan ders kitapları ve diğer eğitim araçlarının “etnik kökenlerin aşağılanıp aşağılanmadığı” bakımından da incelendiğini belirterek, “Kriterlere uygun olmayan eserlere onay verilmemektedir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in soru önergesini cevaplandıran Bakan Çubukçu, Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğine göre kitapların ve diğer eğitim araçlarının, “cinsiyet, ırk, din, renk, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep ve benzeri ayrımcılıkları” ihtiva edemeyeceğinin hükme bağlandığını hatırlattı.

TİTİZLİKLE İNCELENİYOR

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yine aynı yönetmeliğe göre kitapların kişi ya da kurumları yıpratıp yıpratmadığı, temel insan haklarına aykırı olup olmadığına bakıldığına dikkat çekti. Çubukçu, “Ders kitapları ve eğitim araçlarının incelenmesinde, soru önergesinde öne sürülen konu da titizlikle ele alınmakta ve bu kriterlere uygun olmayan eserlere onay verilmemektedir” dedi.

Yorumlar kapatıldı.