İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve Davası’nda sürpriz gelişme

Zirve Davası’nda sürpriz gelişme

Kaynak: Canlı Yayın / NTV / Tarih/Saat: 21 Ağustos 2009 Cuma, 15:58:34 / Link : www.ihlassondakika.com

Malatya’daki 20. Davası görülen Zirve yayınevi cinayetinde flaş bir gelişme yaşandı!

Zirve Yayınevi davasının 20. duruşmasında olayın azmettiricisi olmakla suçlanan ve tutuksuz yargılanan Hüseyin Yelki’nin olay günü ABD Adana Konsolosu ile yaptığı telefon görüşmesi gündeme geldi. Olayın azmettiricisi olarak suçlanan Varol Bülent Aral tahliye edildi.

Duruşma esnasında, müdahil avukatları Hüseyin Yelki’nin iletişim bilgilerinde 3 kişinin öldürüldüğü olay gününde ABD Adana Konsolosluğu’na ait bir telefonla arandığını mahkemeye sundular.

Sanık Hüseyin Yelki ise verdiği cevapta, ‘ABD Adana Konsolosluğu ile daha önceden görüşmüşlüğüm var. Benim Hıristiyan olarak faaliyet gösterdiğimi bildiği için benden olayla ilgili olarak bilgi aldı. ABD Adana Konsolos Yardımcısı Diyarbakır Kilisesi’nin açılması için yardımda bulunmuştu. Ben ABD adına çalışmıyorum’ dedi. Bu arada, mahkeme başkanı, avukatlara dönerek, ‘ABD Konsolosluğunu dinleyelim mi?’ şeklinde espri yaptı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Burcu Polat, Emre Günaydın’ın babasına ait spor salonuna gittiğini ailesel nedenlerden dolayı, ağabey gördüğü Emre ile konuştuğunu ve olayla ilgili hiçbir bilgisinin olmadığını belirtti.
Müdahil avukatı Burcu Polat’a, ‘Emre sizin psikolojik danışmanınız mıydı?’ sorusunu yöneltti. Ancak Emre’nin avukatı soruya itiraz etti. Mahkeme itirazı kabul etti. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı olayın azmettiricisi olmakla suçlanan Varol Bülent Aral’ın dosyadaki mevcut delil durumuna göre tahliye edilmesini talep etti. Olayın azmettiricisi olarak suçlanan Varol Bülent Aral tahliye edildi. Mahkeme heyeti duruşmayı 17 Ekim 2009 tarihine erteledi.

Mahkemede bir de sürpriz yaşandı ve ABD Adana Konsolosu Elizabeth Shelton davanın 17 Eylül’deki duruşmasına tanık olarak çağrıldı.

Yorumlar kapatıldı.