İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

3 semavi dinin temsilcileri iftarda buluştu

3 semavi dinin temsilcileri iftarda buluştu 

Şişli Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, Ramazan`ın ilk gününde farklı din temsilcilerini biraraya getirdi. İftar çadırında buluşan din temsilcileri, barış ve kardeşlik mesajları verdi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül`ün ev sahipliğinde Ali Sami Yen Stadı yanındaki eski Likor Fabrikası bahçesinde kurulan iftar çadırında, Ermeni Patrikhanesi`nden Peder Dırtad Uzunyan, Süryani Cemaati Patriği Yusuf Çetin, Süryani-Katolik Cemaati dini lideri Yusuf Sağ, Rum Patrikhanesi`nden Peder Paisyos Kokinaki ve Şişli İlçe Müftüsü Ahmet Tüccar biraraya geldi. Ramazan ayının hayır ve bereket ayı olduğunu söyleyen Başkan Sarıgül, `Bu ay içerisinde diyoruz ki veren el alan elden daha da üstündür. Herkes birbirine yardımcı olmalı, dayanışma duyguları en üst seviyede olmalı, kırgınlar ve dargınlar birbiriyle barışmalıdır. Bütün dini liderleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum` dedi.

Süryani Cemaati Patriği Yusuf Çetin de, Müslüman kardeşlerini oruçlarında, kutsal günlerinde yalnız bırakmak istemediklerini belirterek, `Onların bu bereket sofrasına katılmak istiyoruz. Büyük sevgi ve birlik, beraberliği paylaşmaya çalışıyoruz. Bu kutsal ayın herkese, hayırlara ve dünya barışına, kardeşliğine vesile olmasını diliyorum` diye konuştu.

Süryani Katolik Türkiye Patrikvekili ve Dinlerarası Komisyon Başkanı Yusuf Sağ ise, çok önemli bir dönemde yaşadığımızı ifade ederek, `Özellikle küresel ısınma ve globalleşme adı altında yaşanan çalkantılar. Günlerin en mübareğini yaşıyoruz. Oruç nedir? Bir arınma dönemidir, bir sene zarfında vicdanını yoklama dönemi. Yoksullara ne yaptım, nasıl davrandım. Onun için bu gibi günlerin önemi çok büyüktür. Ramazan`ın dünya barışı ve kardeşliğine, hayırlara vesile olmasını diyorum` dedi.

Ermeni Patrikhanesi`nden Peder Dırtad, İslam aleminin en önemli günü olan Ramazan ayının tüm içtenlikle kutladığını belirerek, `Bütün din görevlisi arkadaşlarımızla bizi davet eden Başkan Sarıgül`e teşekkür ediyorum` şeklinde konuştu.

Şişli İlçe Müftüsü Ahmet Tüccar, Ramazan ayının sosyal yönlerinden bir tanesinin de bu şekilde ibadet olan birlikteliklerle buluşturmak olduğunu söyledi.

Bir günde 3 bin kişinin iftarını yapabileceği çadırda, aynı zamanda yüzlerce kişiye kumanya dağıtılacak. Şişli Belediyesi ayrıca her akşam ilçenin ekonomik düzeyi düşük mahalleleri ve okul yurtlarına kumanya ve erzak dağıtımında bulunacak. Yemek dağıtımı ve erzak dağıtımı yapılan kişi sayısının 50 bini bulması amaçlanıyor.

ABBAS ULU – İSTANBUL

Yorumlar kapatıldı.