İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD`DE YAŞAYAN TÜRKLERE AMERİKAN VATANDAŞI OLUN KAMPANYASI

ABD`DE YAŞAYAN TÜRKLERE AMERİKAN VATANDAŞI OLUN KAMPANYASI

ABD`de ki Türk dernek ve organizasyonlarını bünyesinde toplayan, Türk Amerikan Derneği Federasyonu tarafından başlatılacak kampanya sonucunda, Amerikan vatandaşlığı hakkını kazanmış, ancak henüz Amerikan vatandaşlığına başvurmamış Türk vatandaşı ve Türk kökenli soydaşların, ABD vatandaşlığı elde etmesi sağlanacak.

NEW YORK(ANKA)- Can Kamiloğlu bildiriyor- ABD`de ki Türk dernek ve organizasyonlarını bünyesinde toplayan, Türk Amerikan Derneği Federasyonu (TADF) tarafından başlatılacak kampanya sonucunda, Amerikan vatandaşlığı hakkını kazanmış, ancak henüz Amerikan vatandaşlığına başvurmamış Türk vatandaşı ve Türk kökenli soydaşların, ABD vatandaşlığı elde etmesi sağlanacak. Bilgilendirme toplantıları, seminerler ve çeşitli etkinliklerle, ABD`de yaşayan Türk topluluğu konuyla ilgili bilinçlendirilecek. ABD`de yaşayan Türk vatandaşı beşyüz bin kişinin dışında yaklaşık iki milyon da soydaşımızın yaşadığı ifade edilerek, ABD`de oldukça etkili olabilecek büyük bir güç elde edilebileceği ifade edildi.

-BOZTEPE: ABD`DE, İKİ BUÇUK MİLYON TÜRK YAŞIYOR-

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, TADF Başkanı Kaya Boztepe, Amerika`da yaşayan yarım milyona yakın Türk vatandaşının yanı sıra, iki milyona yakın Azeri, Özbek, Türkmen ve Kırımlı Türk soydaşların bulunduğunu belirterek, bu gücün örgütlenerek çok daha kuvvetleneceğini ifade etti. Boztepe, `Amerikan vatandaşı olmak için TADF Hukuk Danışmanı Avukat Cahit Akbulut önderliğinde ücretsiz kurslar açıp, Amerikan vatandaşlığı için teşvik edilen toplumun çok daha kuvvetli ve ses getiren projelere imza atacağız. Hakkını arayan, sesini duyuran, dayanışma içerisinde gelişen kuvvetli bir toplum olmanın ilk ve en önemli adımı yaşadığınız ülkenin vatandaşı olmak ve oy kullanmaktır` şeklinde konuştu.

Ramazan ayı boyunca bir çok dernek ve camilerde iftar programları hazırlayarak, vatandaşlık konusunda halkı bilinçlendirip açılacak kurslar hakkında bilgi vereceklerini söyleyen Boztepe, `özellikle bizler gibi Laik Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine sımsıkı bağlı idealist kişi ve kuruluşlar, bu tip çalışmalar yaparak fikirlerimizle, inançlarımızla halkımıza ulaşmalı, onlarla kucaklaşarak tabandan örgütlenmeliyiz` dedi.

Boztepe, `İçinde yaşadığımız ülkeyi sevmek, iyi bir vatandaş olmak, entegre olarak bütünleşmekle beraber kendi öz değerlerimizden de kopmamalıyız. Avrupa`ya göç etmiş Türk toplumun yaşadığı problemlerden ders almamız gerek` dedi. İsrail, Yunan ve Ermeni lobilerinin çalışmalarına da dikkat çeken Boztepe, sadece vatandaş olmanın, belli makamlara gelmenin, kongreye girmenin yetmeyeceğini vurguladı. Boztepe, bu çark içerisinde yer alacak her bireyin öz değer yargılarını, dillerini, kültürlerini, tarihlerini ve özellikle Atatürk ve Cumhuriyet tarihlerini iyi bilmeleri gereğine önem verdiklerini, bu çerçevede çocuklara hizmet veren Atatürk Okulları ve gençler için kariyer seminerlerini daha da yoğun olarak arttıracaklarını söyledi.

-AKBULUT: ABD`DE GÜCÜMÜZ ARTACAK-

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, TADF Hukuk danışmanı Avukat Cahit Akbulut da, `ABD`de yaşayan Türk vatandaşların statüleri uygun olması durumunda bir an önce ABD vatandaşı olmalarını tavsiye ediyorum` dedi. Akbulut, ABD vatandaşlığının Türk kökenli yurttaşlarımıza politik bir ağırlık getireceğini, eyalet veya federal bazda politikacıların dikkatini çekeceğini bununda dolaylı olarak Türkiye`ye pozitif yönde tesir edeceğini belirterek, `Vatandaşların, ABD pasaportuyla serbest dolaşımı, federal devlet dairelerinde iş bulma gibi bir çok şansa sahip olacakları belirterek,“ ABD`de yaşayan Türklerden vatandaşlık hakkına sahip olan ancak çeşitli nedenler yüzünden vatandaşlık için başvurmamış çok sayıda Türk vatandaşı ve Türk kökenli soydaşlarımız var. Bu kampanya çerçevesinde onların, Amerikan vatandaşlık haklarına sahip olmalarını sağlayacağız. Onları ABD vatandaşlığına geçme konusunda bilinçlendireceğiz. ABD`de vatandaşlığa geçmiş Türk kökenli ne kadar fazla vatandaşımız olursa bu ülkede gücümüz artar“ dedi. (ANKA)

(CK/BÜN)

Yorumlar kapatıldı.