İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Irkçı söylemlerden çok çektik, yeni bedel ödemek istemiyoruz

Irkçı söylemlerden çok çektik, yeni bedel ödemek istemiyoruz

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘demokratik açılım’ konusunda başlattığı temas trafiğine dün iki önemli sivil toplum kuruluşuyla devam etti. TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve DİSK Başkanı Süleyman Çelebi’yi ziyaret eden Atalay, her iki isimden de destek aldı.

Türkiye’nin daha yüksek demokratik standartlara ulaşması halinde birçok problemin kendiliğinden çözüleceğini belirten Yalçındağ, bunun yolunun toplumsal uzlaşmayla yeni bir anayasa hazırlanmasından geçtiğini söyledi. Daha önce Türk-İş ve Hak-İş gibi işçi konfederasyonlarıyla görüşen Bakan, DİSK’ten güçlü mesajlarla döndü. Başkan Süleyman Çelebi, açılım sürecine karşı çıkan CHP ve MHP’yi eleştirirken, sorunun sadece AK Parti’nin değil, tüm kesimlerin sorunu olduğunu vurguladı. “Bazı partileri anlamakta güçlük çekiyorum. Irkçı, milliyetçi söylemlerin bedelini ağır bir şekilde ödedik, yeni bedeller ödemek istemiyoruz.” diyen Çelebi, hükümete de çağrı yaptı: “Denedik ama başaramadık demeyin, cesur adımlar atılmalı. Başar- mak zorundayız, herkese görev düşüyor.”

Atalay, ilk ziyaretini DİSK’e gerçekleştirdi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, açılım sürecine destek vermeyen CHP ve MHP’yi eleştirdi. Çelebi, “Bazı partileri anlamakta güçlük çekiyorum. Irkçı, milliyetçi söylemlerin bedelini ağır bir şekilde ödedik, yeni bedeller ödemek istemiyoruz.” ifadelerini kullandı. Hükümete de uyarıda bulunan Çelebi, “Adımlar cesaretle atılmalı. ‘Denedik ama başaramadık’ sözünü duymak istemiyoruz. Bu, en kötüsü olur, başarmak zorundayız, herkese görev düşüyor.” diye seslendi. TÜSİAD Başkanı Yalçındağ da demokratik standartların yükseltilmesinin önemine vurgu yaptı. Binlerce insanın hayatını kaybettiği terör sorununun çözülmesi gereken en önemli konulardan biri olduğunu dile getirdi. TÜSİAD Başkanı, “Milletimizin iradesinin temsil edildiği TBMM çatısı altındaki diyalog hayati önem taşımaktadır.” ifadelerini kullandı. ZAMAN

Yorumlar kapatıldı.