İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara’nın nesi Türkçe?

Ankara’nın nesi Türkçe
Ankara Latince, Bursa Yunanca, Malazgirt Ermenice

BAŞBAKAN, Kürtçe adların iadesine karşı çıkan MHP liderine dil dersi verdi: Ankara, Latince. Siz Mustafa Kemal’den daha mı milliyetçisiniz? 

NİSANA KALMAYIZ 

ERDOĞAN, “Nisana kalmaz” dediği Kürt açılımının adını ‘Milli Birlik Projesi’ diye açıkladı ve Anayasa değişikliğini ima etti. 

Adı Arapça, soyadı Farsça 

YABANCI adlara çok keskin muhalefet ediyor ama adındaki ‘Devlet’ Arapça, soyadındaki ‘Bahçe’ ise Farsça.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kürt açılımı konusunda hükümeti eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye geçmişten örneklerle cevap verdi. Erdoğan, “Alparslan 1071’de Malazgirt Zaferi’nden sonra Malazgirt ismine dokunmadı. Malazgirt Ermenice bir kelime. Siz Alparslan’dan daha mı milliyetçisiniz” diye sordu.
Başbakan Erdoğan, AKP’nin sekizinci kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan il başkanları toplantısında konuştu.

Bedeli ne olursa olsun… 

Kürt sorununun kökten çözümünün tam zamanı olduğunu belirten Erdoğan şöyle konuştu: “Bedeli ne olursa olsun, bu adımları attık, atacağız. Her türlü meselenin çözümü milli birlik içinde olur. Kardeşliğimizi tartışma konusu yapmayız. Milletimizden başka muhatap tanımıyoruz. Meclis dışında temsil mercii tanımıyoruz. Hiçbir partiyle polemiğe girmek istemiyorum. Ama CHP ve MHP koordine görevini verdiğimiz bakanıma ret cevabı verirse, bunu neyle izah edeceğiz? Hani uzlaşmacılardı?”

Bahçeli tarih kitabı okusun 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “tam bir heyezan içinde olduğunu” savunan Erdoğan, “Sayın Bahçeli, böyle ciddi bir mesele hakkında konuşacaksanız, Türkiye’nin tarihi üzerine birkaç kitap okuyun. Yarım yamalak bilgiyle hem Türkiye’ye, hem de çözüm sürecine haksızlık ediyorsunuz” dedi.
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Norşin ismini konuşuyorsunuz. Alparslan 1071’de Malazgirt zaferinden sonra Malazgirt ismine dokunmadı. Malazgirt Ermenice bir kelime. Siz Alparslan’dan daha mı milliyetçisiniz? Osman Gazi, Bilecik kelimesine dokunmadı, Bilecik ismi Bizans döneminden kalma bir isim. Bursa Yunanca’dan geliyor. Gazi Mustafa Kemal Ankara’yı başkent yaptı, ismini değiştirmedi. Ankara’nın kökeni Latince’den geliyor. Siz Mustafa Kemal’den daha mı fazla milliyetçisiniz?”

Kapılarınızı kapatmayın
Muhalefete sorumluluk çağrısı yapan Başbakan, “Sayın Bahçeli, Sayın Baykal kapılarınızı kapatmayın, katkı verin, yapıcı önerilerinizi sunun. Bugün sorumsuzca davrananlar, yaşanan ve yaşanacak olan olumsuzlukların vebalini de üstlenirler” dedi.
Konuşmasında DTP’ye de seslenen Erdoğan “Zaman zaman aralarından bazı temsilcilerin tahrik edici, kışkırtıcı, süreci bulandıran açıklamalardan, tavırlardan lütfen kaçınmalarını rica ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.