İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Adalar’ın ‘15’i 

Adalar’ın ‘15’i
Yalçın Bayer

‘ADALARDAN bir başbakan geçti’ başlıklı dünkü yazımız üzerine bazı dostlar aradılar. Eksikleri-fazlalıkları söylediler. Radikal Gazetesi yazarı Oral Çalışlar bunların başındaydı. “Büyükada’da Başbakan’a cumartesi günü verilen yemeğe yalnızca kendisinin katıldığı bilgisinin doğru olmadığını” söyledi. Kaymakamlık ve Belediye’nin, ellerindeki Adalar’da oturan gazetecilerin listesine göre, davet telefonla yapılmış. Çalışlar, görebildiği kadarıyla yemeğe katılan gazeteci ve yazarları şöyle sıraladı: “İpek Çalışlar, Nuriye Akman, Nadire Mater, Behiç Ak, Özlem Yüzüak, Atilla Güner, Ayça Çevik, Gündüz Vassaf, Aris Nalcı, Balçiçek Pamir, Ara Koçunyan, Halit Kakınç, Gül Demir, Ayhan Aktar, Orhan Ayhan…” Adalı olmadıkları halde parti heyeti ile gelen Akif Beki ve Mustafa Karaalioğlu da yemekte bulunmuşlar.

Davet edilen adalı gazetecilerden; Ali Bayramoğlu, Mete Çubukçu, Rıdvan Akar, Mete Akyol, Necmi Tanyolaç, Etyem Mahçupyan ve Altan Öymen gibi isimlerin çoğu mazeretleri olduğu için gelemeyeceklerini bildirmişler.

Bu isimlerden Mete Akyol “Başbakan’la karşılaşmamak için ben gelmem” demiş önceden.

Davet, Kadir Topbaş’ın oğlunun düğününde, patrikhanenin avukatı Kezban Hatemi tarafından Başbakan’a bizzat yapılmış. Hatemi “Adalar’ın sorunlarını anlatmak ve göstermek istiyoruz” demiş. Başbakan da “Memnuniyetle gelirim” demiş. Adalar’daki STÖ ve Ermeni, Rum ve Musevi cemaatlerinin ortak girişimiyle ‘Adalar için Arayış’ başlığıyla yapılmış yemek daveti. Gazetelerden başka, cemaat liderleri, işadamları, bazı bilim adamları da dahil olmak üzere 155 kişi katılmış.

Yorumlar kapatıldı.