İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB aradı, duyuru kalktı 

AB aradı, duyuru kalktı

Okan KONURALP / ANKARA

19.08.2009

Ermeni Patrikhanesi, Hürriyet’te “Başvurular Patrikhane’ye” başlığıyla haber olan ve AB Genel Sekreterliği’ne (ABGS) alınacak Ermeni kökenli personelin ön elemesinin Ermeni Patrikhanesi tarafından yapılacağı” duyurusunu, resmi internet sitesi LRAPER’den kaldırdı.

AB Genel Sekreterliği, haberin hazırlandığı bilgisini almasının ardından Ermeni Patrikhanesi Sekretaryası’yla iletişime geçerek, “İlanın kaldırılması” uyarısını iletti. Patrikhane de önceki akşam ilanı internet sitesinden kaldırdı. Bir Patrikhane yetkilisi, “Lraper’de yayınladığımız duyuruyla ilgili olarak Patrikhane’yle yaptığınız temasın hemen ardından ABGS’den sekretaryamız arandı. ABGS vakit geçirmeden duyurunun siteden kaldırılması uyarısında bulundu. Biz de Sayın Ateşyan’ın da emriyle duyuruyu siteden kaldırdık” diye konuştu.

“Hangi gerekçe ile duyuruyu kaldırın dendi?” sorusuna ise aynı yetkili, “ABGS, Hürriyet’in duyuruyu haberleştireceği bilgisinin AB’den sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış’a da ulaştığını belirterek ‘Böyle bir süreçte bazı muhafazakâr kesimler süreci istismar edebilir. Bu nedenle süreç tamamlanana kadar keşke kamuya açık bir duyuru yapılmasaydı’ yönünde bir bilgilendirme yaptılar” dedi. ABGS dün de Hürriyet’in haberiyle ilgili olarak “Herhangi bir cemaat, dernek veya kuruluşun genel sekreterlik adına ön eleme yapmasının söz konusu olmadığı” açıklaması yaptı. Açıklamada, Patrikhane Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan’ın Hürriyet’in haberini doğrulayan sözlerine yönelik bir değerlendirme yapılmaması ise dikkat çekti.

Yorumlar kapatıldı.