İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nereye gitmeli 

Nereye gitmeli Paylaş

17 Ağustos 2009

Sarıkız’ın zirvesinde festival var

Sarıkız, Edremit Körfezi’nin hemen ardında yükselen Kaz Dağları’nın en yüksek noktası. Denizden 1726 metre yükseklikte. Açık havalarda Ayvalık’tan Middilli’ye, Çanakkale’den Gökçeada’ya kadar geniş bir alanı görebileceğiniz zirveye, Kazdağları Milli Parkı’ndaki patikalardan ya da stabilize yoldan araçla ulaşılıyor. Her yıl ağustosun üçüncü haftasında, Kazdağları’nın eteklerinde yaşayan Türkmen köylüler, Güre Belediyesi’nin organizasyonuyla “Sarıkız Şenliği” düzenliyor. Rengarenk kıyafetlerini giyip, zirveye çıkıyor, çadır kuruyorlar. Sağlıklı, bereketli bir sonbahar ve kış geçirmek için dilekte bulunuyor, dua ediyorlar. Birlikte yemek yeniyor, türküler söyleniyor. 15.yy’dan bu yana devam eden şölenler, misafirlere açık. “Bizim yükümüzü bir katır taşır, keyfimizi kırk katır taşıyamaz” diyen Türkmenlerin geleneklerini, yaşam biçimlerini, ibadetlerini görmek istiyorsanız bu fırsatı kaçırmayın. Şenlik 24 Ağustos’ta sona erecek.

UNESCO Dünya Mirası’nın peşinde Gürcistan, Ermenistan

Fest Travel, hafta sonunda Gürcistan ve Ermenistan’a yedi günlük bir tur düzenliyor. Geziye katılanlar Kafkaslar’ın gözalıcı dağlarından, vadilerinden geçecek. Sanat şehri Tiflis’te kültür mekanlarına uğrayacak. Gürcü ve Ermeni müziğini dinleyecek, lezzetlerini tadacak. Bu arada UNESCO Dünya Mirası listesindeki dokuz eserle tanışacak: Gelati Meryem Ana Manastırı, Bagrat Katedrali, Cvari Kilisesi, Sveti-Ttskoveli Katedrali (Gürcistan), Hagpat ve Sanahin Manastırları, Zvartnots Ören Yeri, Eçmiazin Kadedrali, Geghard Manastırı (Ermenistan). Tur Batum’da başlıyor. Daha sonra Kobuleti, Kutayis, Gori, Tiflis, Kazbek, Sadakhlo, Sevan Gölü, Erivan, Geghard, Eçmiadzin rotasını izliyor. Zvartnotz’da sona eriyor. Tur ücreti 2600 dolar. (www.festtravel.com)

Kale Adası’nda hayal tatili

Oliviera Resort, İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Bademli Köyü açıklarındaki Kalemli Adası’nda. Bademli kıyısına 450 metre, Midilli Adası’na yaklaşık 24 kilometre uzaklıkta. Ayvalık’tan karayoluyla 30 kilometre. Adaya ulaşım, otelin teknesiyle sağlanıyor. Oliviera Resort’un taştan yapılmış şatosunun kulelerinde iki, diğer bölümlerinde üç süit ve toplam 30 oda bulunuyor. İsterseniz, 480 dönümlük adanın ve tesisin tümünü düğün, toplantı gibi organizasyonlar için kapatabiliyorsunuz. Bu yıl yenilenen ve genişletilen Beach Club’da BBQ, Kumsal Ateşi gibi aktiviteler düzenleniyor. Otel restoranıyla da iddialı. (www.olivieraresort.com)

28 şanslı misafir

Villa Florya Beach Resort, Marmaris’in soluk kesici doğal güzelliğe sahip, sakin koylarından Kumlubük’te. Otelin taş binası iki kilometrelik Kumlubük Plajı’nın tam ortasında, denize doğru çıkıntı yapan bir kayalık yükseltinin üzerine kurulmuş. Butik otel yaklaşımıyla hizmet veriyor ve aynı anda sadece 28 kişi konaklayabiliyor. Özel plajı, iskelesi ve keyif mekanları günün her saatinde huzurlu. Konuklarına eşsiz gün doğumu manzaraları, pırıl pırıl deniz, görkemli bir doğa, benzersiz lezzetler vaat ediyor. Çevresindeki gezilecek, görülecek yerler arasında antik Amos şehri harabeleri, sarkıt ve dikitlerden oluşan geniş galerileriyle dikkat çeken 5000 yıllık mağara bulunuyor. Dağ yamacındaki patikaları da yürüyüş ve bisiklet meraklılarına hitap ediyor. www.villaflorya.com

Sekiz ayrı lezzet seçeneği

Antalya Belek’te, her şey dahil sistemiyle hizmet veren Calista Resort, sekiz ayrı a la carte restoranda farklı mutfakların örneklerini sunuyor. Otelin ana restoranı Bellum’un mönüsü Türk ve dünya mutfaklarının karışımından oluşuyor. Sakura’da tepanyaki ustası Şef Philip Hau, Uzakdoğu mutfağının özenle hazırlanmış egzotik tatlarıyla gecenizi süslüyor. İtalyan mutfağının seçkin lezzetleri Timo’da tadılıyor. Turca’nın mönüsü, Osmanlı mutfağının seçkin örneklerinden oluşturulmuş. Nore ise taze deniz mahsulleri, balık çeşitlerini tatmak isteyenlere yönelik. La Carne, Güney Amerika mutfağının baharatlı tatlarını sevenlere hitap ediyor. Restoran, taze nane yaprakları ile hazırlanan “Caipirinha” aperatif servisleri ile başlayıp “Rodizio servisi” ile süren latin otantizmini yaşatıyor. Ocakbaşını özleyenler Barbekü restoranda, meyhane ortamını sevenler Çilingir’de buluşuyor. (www.calista.com)

55 metre derinlikten gelen suyla terapi

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Starlight Thalasso & SPA Otel, 310 dönümlük arazi üzerine kurulu. Mimarisi modern ve minimalist çizgilerle, antik çağların izlerini buluşturuyor. İki bin kişilik toplantı salonu, 900 kişilik oditoryumuyla kongre turizmine, SPA ve thalasso terapi merkeziyle sağlık turizmine yönelik hizmet veriyor. Altı bin metrekarelik Starlight SPA Thalasso Merkezi, iki ayrı bölümden oluşuyor. Türk hamamının bulunduğu birinci bölüm, kese öncesi dinlenme, toksin atımı ve rahatlama için büyülü bir atmosfer sunuyor. İkinci bölümde bulunan özel VIP hamamı misafirlerini huzurlu ve konforlu bir ortamda karşılıyor. Bu özel bölümde egzotik banyolar, üç farklı konseptle hazırlanan özel hamam, cilt ve masaj odaları bulunuyor. Aroma terapik buhar odası, tuz odası, biyo sauna, Fin saunası, Rus saunası, kar çeşmesi, macera duşu gibi seçenekleri bulunan SPA merkezinde, thalasso terapide kullanılan deniz suyu otelin 750 metre açığından, 55 metre derinlikten getiriliyor. Bu suyun ısıtılmasıyla yapılan bakımlar, kan dolaşımı, sinir ve sindirim sistemi, uykusuzluk ve romatizmal rahatsızlıklarda iyileştirici etkileri bulunuyor. (www.starlight.com.tr)

Antika meraklıları Lille’e koşacak

Avrupa’nın en büyük bit pazarı, 5 Eylül Cumartesi sabahı Fransa’nın Lille kentinde kuruluyor. Yılda bir kez, Belçika sınırındaki şehirde kurulan “Braderie de Lille” hem kilometrelerce uzunlukta bir bit pazarı hem de 48 saatlik sokak festivali. Giysi, koleksiyon değeri taşıyan küçük objeler, antikalar, sahafiyelik kitaplar ve binbir türden ıvırzıvır sokak sergilerinde görücüye çıkıyor. Müzikçiler konserler veriyor. Sokaklara kurulan mutfaklarda, dünyanın dört bir yanından yerel yiyecekler pişiriliyor. Başta antika meraklıları, koleksiyonerler olmak üzere kelepir avcıları gün boyu alışveriş yapıyor. Her yıl milyonlarca kişiyi iki günlüğüne şehre çeken festival, pazar gecesi sona eriyor. Pazar hakkında ayrıntılı bilgiyi internette, google arama motoru yardımıyla bulabilirsiniz. “Braderie de Lille” yazdığınızda, haritasından, kelepirlerine kadar her türlü bilgiyi edineceksiniz.

Kuzey Ege’de üç hafta sonu yürüyüşü

Patika Tur, doğa yürüyüşü sevenler için 22-23 Ağustos’ta Edremit Körfezi’nde iki günlük tur düzenliyor. Cuma gecesi 22.30’da İstanbul’dan yola çıkacak ekip, ertesi sabah Afrodit Tatil Köyü’ne ulaşacak. Araçla İda Dağı’na çıkarılacak yürüyüşçüler, kanyonları görerek aşağıya inecek, bu arada ada çayı toplayacak. Tahtakuşlar Köyü’ndeki Etnografya Müzesi’ni gezecek. Ertesi günün ilk yürüyüşü Şahin Deresi Kanyonu’nun panoromik olarak görüldüğü alana yapılacak. Adatepe’ye uğranılacak. Ardından Assos’a geçilecek. Gezinin son yürüyüşü antik kentten limana yapılacak. (www.patikatur.com)

Lutfhansa’dan first class promosyonu

Lufthansa Alman Havayolları, Türkiye’den Amerika’ya first class uçacak yolculara özel fiyatlar sunuyor. Los Angeles, Dallas, Houston, Denver, San Francisco, Seattle ve Phoenix’e vergiler hariç 6300 Euro; Chicago, Miami, Detroit ve Atlanta’ya 5400 Euro; New York, Boston, Philadelphia ve Washington’a 5200 Euro’ya seyahat edecek yolculara bir dizi ayrıcalık sunuluyor. Yolcular üç kat fazla mil kazanacak, Frankfurt ve Münih havalimanlarındaki First Class Terminal’leri kullanıp, limuzinle uçağa transfer imkanından yararlanacak. Tam yatak halini alan uçak koltuklarında istirahat edip, Star Chef’lerin hazırladığı kişiye özel ikramları tadabilecek. (www.lufthansa.com.tr)

Yorumlar kapatıldı.