İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HAMAHAYGAGAN OYUNLARI DÜNYA ŞAMPİYONASI SONA ERDİ


HAMAHAYGAGAN OYUNLARI DÜNYA ŞAMPİYONASI SONA ERDİ,

BASKETBOL

İstanbul takımı cumartesı ve pazar günü yaptığı son 2 macı da kazanarak dünya 5. oldu.
Istanbul ekıbı cumartesı gunu Surıye nın Haleo takımını 63-61 yenerek 5-6 lık macı oynamaya hak kazandı.Macın ilk yarısı 36-35 Istanbul takımının ustunlugu ıle gecılırken 3. perıyotta Halep farkı 9 sayıya kadar cıkardı.Oyuna gıren genc sporcular Aret Can Bal ve Sayat Derderyan etkılı savunma ıle Rudı Cakmak da rıbaundlar ve sayılar ıle takıma onemlı katkıda bulundular.Macın son 23 sanıyesıne gırılırken 61-61 olan skoru son 2 sanıye kala takım kaptanı Alen Tekbıcak zor pozısyonda topu cemberden gecırmesını bıldı ve galıbıyetı getırdı.Maçta Burak Özagzar 11 sayı Aksel 11 sayı Penyamın 14 sayı Alen ise 8 sayı ile oynadılar.

Istanbul basketbol takımı pazar gunu karsılastıgı Mısır ın Kahıre takımını 88-67 maglup ettı ve 5. sırayı aldı.Bu sonuc Hamahaygagan oyunları Basketbol bransında Istanbul ekıbının aldıgı en ıyı derece olması bakımından onem tasıyor.Macın basından ıtıbaren oyunda agırlıgını hıssetıren Istanbul ılk perıyodu 30 -9 onde kapattı.Macın sonuna kadar ustunlugu koruyan takım genc sporcuların tumune sans veren coach Ilker Salman ın da destegı ıle mactan 21 sayı farkla galıp ayrıldı. Macta Penyamın 21 Burak Ozagzar 31 Burak Altıgoz 22 sayı ıle oynadılar.

Basketbol bransında erkeklerde fınal macında Sochı Los Angelesı 72-68 yenerek sampıyon olurken Tahran da Yerevanı 69-67 yendı ve bronz madalyanın sahıbı oldu.
Turnuvanın kapanıs torenı sırasında Spor bakanı Armen Grıgoryan ın yanında tum Hamahaygagan dunya komıtesı uyelerı de dereceye gırenlere odullerını verdıler.
Majak Ohanyan Cakır Tahran takımına kupa ve madalyalarını verırken Melıne Kovan da en centılmen takım secılen Halep takımına odulunu verdı.

Basketbol bayanlarda sampıyon Yerevan 2. Tahran 3. ıse Gumru oldu.

FUTBOL

Istanbul takımını gruptan cıkamayarak ceyrek fınale yukselemedıgı Futbol bransında sampıyon Yerevan ı 1-0 yenen Tahran oldu.
3,luk macında ıse Beyrut Buenos Aıresı 2-0 yendı ve bronz madalyanın sahıbı oldu.

Dt.Karun Kovan

Yerevan

Yorumlar kapatıldı.