İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şişli’de Hrant Dink Sokağı

Şişli’de Hrant Dink Sokağı 

HRANT Dink’in adı Şişli’de bir sokağa verildi. Dink’in 19 Ocak 2007 günü öldürüldüğü yerin hemen yanında bulunan Şişli Belediyesi’ne bağlı Şafak Sokak’ın ismi değiştirildi.
Şişli Belediye Meclisi 8 Temmuz Çarşamba günü toplandı. Bütün üyelerin katılımı ve oy birliği ile alınan kararda, sokağın adı değiştirildi. Belediye meclis üyeleri Bülent Soylan, Nurettin Tan, Canan Şahin, Muharrem Çatalkaya, Arif Ergüneş, Selahattin Engez, Hasan Toksöz ve Nazım Bülbülkaya’nın sunduğu önergeye kimsenin itiraz etmediği öğrenildi.
BÜYÜKŞEHİR NE DİYECEK?
Ancak süreç henüz tamamlanmış değil. Şişli Belediyesi’nin bu kararı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulacak. Eğer meclis kararı kabul ederse sokağın ismi değişecek. Büyükşehir Belediye Meclisi, Hrant Dink Sokağı ismini kabul etmezse Şişli Belediyesi’nin bu kararı bir kez daha oylamaya sunması bekleniyor. Yeni Yerel Yönetimler Yasası’na göre ilçe belediyelerinin verdiği herhangi bir karar üç kez reddedilirse, son karar ilçe belediyesine bırakılıyor.
Benzer bir durum, daha önce Bakırköy’de yaşanmıştı. Bakırköy Belediyesi’nin Maber Sokağı’nın adını Dadyan Sokağı olarak değiştirme kararı, Büyükşehir Belediyesi tarafından üç kez reddedildi. Ancak ilçe belediyesi kararında ısrarcı davranarak sokağın adını değiştirdi.
Şişli Belediyesi’nin, kararı kesinleşir kesinleşmez bir törenle sokağın adını değiştirmesi bekleniyor.
FRANSA’DAN 1 YIL SONRA
Hrant Dink’in ismi, 29 Ocak 2008 günü Fransa’nın Lyon kentinde bir sokağa verilmişti. Yine Fransa’nın Marsilya kentinde de bir sokağın adı 12 Haziran 2009 günü törenle Hrant Dink Sokağı olarak değiştirildi. Türkiye’deki kararın Fransa’dan bir buçuk yıl sonra akıllara gelmesi ise dikkat çekiyor. (İSTANBUL)

Yorumlar kapatıldı.