İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nor Zartonk Aslında Kimleri Temsil Ediyor?

Geçtiğimiz günlerde çok üzülerek yinelenen bir hadiseye tanıklık etmiş bulunuyoruz…Bir toplum içinde, bir azınlık grup içinde elbette ki farklı görüşler mevcuttur. İnanmak, belli bir yola baş koymak, amaç için mücadele etmek ve farklı olanlarla tartışmak çatışmak söz konusudur.. Ancak bir de etik değerler vardır, bu değişmez etik değerlerde kural hadiseyi veya çelişkiyi 3.şahıslar veya “kamuya” açmadan önce bir kez daha düşünmek ve mümkünse anlaşılmayan tarafla görüşmek ve eğer çelişki giderilemiyorsa onunla yaşamayı öğrenmektir. Saldırmak bir acizlik örneğidir…Üzülerek tanıklık etmiş bulunuyoruz ki Nor Zartonk adındaki , aslında Agos Gazetesi’nin gençlik kolu olan bu grup, anlaşamadıkları veya çelişkileri olduğu kişi veya gruplara ilişkin asılsız yorumlar yapmaktadırlar. Bu oldukça patetik bir durum bir o kadar da etik dışı! Üstelik savundukları ile sürekli çeliştikleri için tutarsız bir durum sergilemekteler…. 

Bundan birkaç yıl önce, bu genç grubun, bir parçası olmadıklarını hala iddia ettikleri gazetede de aynı etik olmayan davranışta bulunulmuştu..Armut dibine mi düşer demek lazım bilemiyorum…Konu çok önemli değil, ama sanırım yabancı bir heyet gelmişti Türkiye’ye ve Türkiyeli Ermenileri kimlerin temsil edeceği veya etmeyeceğini, bir Türkiyeli Ermeni değil de, Aydın Engin’e sorgulatmış ve konuyu irdeletmişti söz konusu büyük ve çok önemli cemaat gazetemiz!!! Bunun yanlış olduğunu anlatan bir mektup yazınca da, bana, “bize senin gibi okur lazım değil” deyip, gayet saygısızca bu dileğimi yoksaymış ve yazdığım okuyucu mektubunu bile gazetede yayınlamamışlardı…Çok çok üzüldüğüm bir hadise ve hatta benim için, hangi yolu seçeceğime dair bir dönüm noktası olmuştur, bu antidemokratik cevap…Bu örnekte de üzülerek gördüğümüz gibi, sesi yüksek çıkanın haklı çıkacağını zanneden kafası karışık bir grup var karşımızda..Oysa haklı olanı, yüksek ses değil, tarih belirler..Bunu hiç akıldan çıkarmamak lazım!
İlkelerin de benimsenmeden önce iyice gözden geçirilmesi gerekir, dayanışmadan tamamen bihaber bir insan grubu, kalkıp da “ya hep beraber ya hiç birimiz” gibi bir sloganla sadece patetik bir durum sergiler! Farklılıklara rağmen asgari müştereklerde ortak hareket etmeye gayret etmektir dayanışma! İç sorunları veya çelişkileri, hiç adil olmayan bir biçimde yorumlayıp saldırmak hiç değildir!

Yorumlar kapatıldı.