İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vakıf Akarlarımız Hakkında

Cemaat Vakiflarimizin Yonetim Kurulu Uyelerinin Dikkatine 

Sizlerle son gunlerde yasanan vakiflarimizin akarlari konusunda bir vakayi paylasmak istiyorum cunki su an tum vakiflarimizin bu veya buna benzer kayiplarla karsi karsiya olduklarina inaniyorum.

Vakiflarimizdan birinin Eminonu bolgesinde x bir ada uzerinde var olan parsel gozonune alinarak hazine adina kaydedilmis ve dosyasini hazirlayarak iadesi icin basvurma islemi geregi arayisa girilmistir, bulunamayinca ellerinde olan tapulu yakin parsel kadastrodan actirilmis ama ne yazik ki tapularinin kendilerine ait olan parselin 2008 yilinda Maliye Hazinesi adina tescil islemi gerceklestigini ogrenmislerdir.

Arkadaslar bu vermis oldugum bir ornek yerdir bu tehlike beni ilgilendirdigi kadar umarim sizleri de ilgilendirmektedir, soz konusu yer vakfin tapulu yeri oldugundan ancak malum devir teslimler, 16 yil once bu yerle ilgili 1936 beyanina dayanan bir dava acilmis ve mahkeme soz konusu vakfin tapusunu iptal ederek eski sahipleri adina ihya etmistir, 10 yil kadar bekledikten sonra yerin sahipleri cikmadigindan Maliye Hazinesi adina tescil etmislerdir gelin gorun ki yer halen vakfin tasarrufunda olup icersinde bir fakirini barindirmaktadir. 

Maliye Hazinesi adina kaydedilen tescil tarihi ise 20 Haziran 2008’dir. Kisacasi Vakiflar Yasasinin yuruırluge girdigi tarihten sonradir, burada malum uygulama mahkeme kararinin sonucudur, uygulanmasi gerekmektedir. Yasa Vakiflarimiz adina kaydedilmesi icin ongorse de.

Bu anlatimimdaki kastim sudur: Vakiflarimiz kendilerine taninmis olan yasa suresi icersinde yani Agustos ayi sonuna kadar ellerinde bulunan benim tapulu malim dedikleri tum yerleri incelemeleri gerekmektedir. Aksi taktirde ayni son kendilerini de beklemektedir her ne kadar dava hakki sakli kalinsa da. 

Saygılarımla,
Nazaret Davityan

Yorumlar kapatıldı.