İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan’dan “soykırımı unutmayacağız” sözü

Sarkisyan’dan “soykırımı unutmayacağız” sözü
İsviçre’nin Zürih kentinde yaşayan Ermeni topluluğunun temsilcileri ile biraraya gelen Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Türkiye ile ilişkiler ve Karabağ sorunu gibi konuları değerlendirdi.

RAMİN ABDULLAYEV
NTV-MSNBC
Güncelleme: 11:42 TSİ 03 Şubat 2009 Salı

BAKÜ – Ermenistan çıkarlarının belirli amaçlar için ‘kurban edilemeyeceğini’ vurgulayan Sarkisyan, ‘Türkiye ile diplomatik ilişkilerin kurulması soykırımın unutması anlamına gelmez. Bizler ülke çıkarlarını belirli amaç için rafa kaldıramayız’ diye konuştu. Ermeni lider, ‘Ankara ile ilişkilerin ön koşulsuz normalleşmesi’ gerektiğini yenileyerek, Ermenistan’la sorunların çözümünün Türkiye’nin de yararına olduğunu söyledi. 
Serj Sarkisyan konuşmasında, ‘Her zamanı söyledik, şimdi de tekrarlıyoruz ki, Türkiye sınırları ön koşulsuz açmalı. ardından ise tüm mevcut sorunların tartışılacağı hükumetler arası komisyonun oluşturulmasına hazırız’ ifadeleri kullandı.

Dağlık Karabağ konusuna da değinen Ermenistan Devlet Başkanı, Erivan yönetiminin bu konudaki tavrının net olduğunu kaydetti.

‘Sakın Ermenistan’ın Karabağ konusunda tek taraflı tavizlere gideceğini söyleyenlere kanmayınız. Amacımız, Karabağ Ermeni’lerine kendi geleceklerini belirleme hakkını sunmak. Milli çıkarlarımızı her zaman için ön planda tutacağız’ diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.