İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

RUHANİ MECLİS DUYURUSU

RUHANİ MECLİS DUYURUSU

Patriklik Ruhani Meclisi 24 Aralık 2008 Çarşamba günü Patrik Vekili Başepiskopos Şahan Sıvacıyan başkanlığında ve Ruhani Meclis Başkanı Başepiskopos Aram Ateşyan’ın oturum başkanlığında toplandı.

Ruhani Meclis üyeleri, Patrik Mesrob II Hazretleri’nin, Türkiye Ermenileri Patrikliği yetki sınırları içinde bulunan Ermeni cemaatinin, hayat boyu Ruhani Önderi olduğunu ilan etme kararını oy birliğiyle aldılar.

Ruhani Meclis üyeleri, yapılacak herhangi bir değişikliğin Patrik Hazretleri’nin sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceği yönündeki doktorların önerilerini de dikkate aldılar. Bu nedenle Ruhani Önderimizin alışmış olduğu ortam ve çevreden uzaklaştırılmasının yanlış olacağını ilan etme kararı aldılar.

Ayrıca, Ruhani Meclis üyeleri Patrik Hazretleri’nin tüm idari düzenleme ve tasarruflarının yürürlükte olduklarını bir kez daha anımsatma gereği duymuşlardır. Patriklik Makamı’nın en kıdemli ruhanisi Patrik Vekili Başepiskopos Şahan Sıvacıyan ve Ruhani Meclis Başkanı Başepiskopos Aram Ateşyan, Ruhani Meclis ile birlikte görevlerinin başındadırlar. Türkiye Ermenileri Patriklik Makamı’na itaat andıyla bağlı olan tüm ruhaniler cemaatimizin esenliği ve istikrarını saygıyla kabul ettikleri mevcut hiyerarşik yapı içinde bulmaktadırlar. Ayrıca Patrik Hazretleri’nin kıymetli sağlığı için de dua etmeye devam etmektedirler.

Ruhani Meclis üyeleri cemaat gündemini patrik seçimi gibi bir konuyla meşgul etmenin yersiz olduğu görüşünde hemfikir olup, cemaatimiz üyelerinin iman, erdem ve sabırla beklemelerini pederane önermektedirler. Özellikle kardeş kilise üyelerinin ve Hristiyan olmayan komşularımızın dini liderlerinin cemaatimizle dua birliği içinde oldukları bu dönemde, asırlık cemaatimize bu tutumun yakışacağı açıktır.

Ruhani Meclis üyeleri bir cemaat hayatının bereket içersinde sürmesindeki ana şartının cemaatin ve ruhanilerin birbirlerine desteğinde görmekte ve bu olguya zarar verebilecek ve ruhani yaşantımıza herhangi bir yarar sağlamayacak her türlü yazılı veya sözlü ifadeleri yersiz bulmaktadır.

“Göksel Kral, kiliseni sarsılmaz kıl ve senin adına tapınan bizleri esenlik içersinde tut. Amin”.

TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİKLİĞİ

RUHANİ MECLİSİ DİVANI

Yorumlar kapatıldı.