İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler’den özür dileyenler neden kaçıyor?

Ermeniler’den özür dileyenler neden kaçıyor? 

Çarşamba günü sevgili annemi toprağa verdikten sonra onun anılarıyla baş başa kalmak, dua etmek ve ziyarete gelen dostlarıma zaman ayırmak için hiç değilse birkaç gün çalışmalarıma ara vermek istedim.

Her ne kadar biyonik yapıya sahipmişiz gibi aralıksız çalışıyorsak da insanız sonuçta… Canından bir parça kopmuş gibi yaşanılan bir üzüntünün etkisinden kurtulmak kolay değil.

Ama… Haberi duyduğunuz anda siz sevgili okurlarımdan, izleyicilerimden, meslektaşlarımdan, başta Meclis Başkanı Köksal Toptan olmak üzere AKP’li bakanlar, CHP Genel Bşk. Deniz Baykal, muhalefet partilerinin genel başkan ve parlamenterlerinden, dostlarımızdan gelen bine yakın yazılı başsağlığı mesajı (ve telefonlar) bana görevimi aksatmamam gerektiğini hatırlattı.

Mesajların çoğunda rahmet duaları öyle yoğun bir sevgi ve takdir ifadesiyle birlikte yazılmıştı ki bu takdire layık olmam gerektiğini düşündüm. (Bizi zor günlerimizde yalnız bırakmayan herkese, hepinize teşekkürler…)

Kısa bir süre için arada bazı günler bu köşede beni göremeyebilirsiniz ama uzun sürmeyecek.

21 Aralık Pazar günü Her Açıdan’ı da aksatmayacağım. Programın konusu “Ermeni soykırım iddiasını kabul ederek özür dileyenler tarihi biliyor mu” olacak. Farkında olmayanlar vardır belki ama “masum ve kişisel” bir kampanya gibi gösterilmeye çalışılan imza kampanyası tahmin ettiğinizden çok daha fazla önemli… Türkiye’nin başına yeni ve ciddi sorunlar üretecek bir adım.

İnternette başlatılan bu kampanyaya katılanların sayısının 13 bini aştığı söyleniyor. (Bu gidişle 2 günde 15 bini geçse de şaşırmam.) Geçenlerde Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun adının da listeye eklenip daha sonra çıkarıldığını yazmıştım ki bu bile birilerinin akıllarına gelen isimleri listeye ekleyiverdiğini gösteriyor. Bu komedinin uzantısı olarak bir okuyucum listede benim adımın da bulunduğunu, internetten çıkış alarak aynı sıradaki diğer isimlerle birlikte göndermiş.

Ben… Daha bu tartışma Türkiye’de başlamadan önce Ermeni iddiasına karşılık gerçek tarihi sayısız yazıyla anlatmaya başlayan ve bugüne kadar devam eden, Ermenilerin Avrupa’da satışını engellediği “Ermeni Dosyası” kitabının yazarı Kamuran Gürün’le (yıllar önce, henüz o hayattayken) röportajlar yapan, bizim işgüzar ve pek demokrat bazı yazar ve akademisyenlerin ABD’de Ermeni diasporası desteğiyle verdiği “soykırım konferansları”nı, yazdıkları makaleleri tek tek anlatan ben o listede… Aslında fazla söze gerek yok, benim adımı da koydukları, alt altta “kim olduğu bilinmeyen” isimleri “eczacı, öğretmen, mali müşavir, öğrenci, bankacı, pizzacı, kebapçı” diye güldürecek bir sıralamayla dizdikleri liste “6 milyon paraşütle inen yeni seçmen” listelerinden farksızdır.

BURADA ERDOĞAN HAKLI!

Orada nasıl “ölüler ve bebekler” bile seçmen yazılmışsa burada da varolmayan isimlerle liste oluşturulmuştur. (Ölüler de eksik değil!)

Başbakan Tayyip Erdoğan “Türkiye’nin böyle bir sorunu yok, herhalde kendileri soykırım işlemiş olacaklar ki özür diliyorlar” derken Cumhurbaşkanı Gül imzacıları destekleyen bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı ise asıl konuşması gereken merci iken sözüm ona “tarafsız ve demokrat” görünen bir açıklama yaptı. Oysa Türkiye’nin başına neler açılacağı Amerikan Ermeni Asamblesi İcra Direktörü Bryan Ardouny’nin “Türkiye’de geri dönülmez bir eğilim başladı. Özür bu yönde ilk adım. Obama da Türklerin geçmişiyle uzlaşması gerektiğini düşünüyor” sözleriyle daha ilk andan belli…

21 Aralık Pazar günü bu konuyu:

Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi uzmanı Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, Türk Tarih Kurumu Eski Bşk. Yusuf Halaçoğlu, Atatürk Üniv. Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Bşk. Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu ile Soykırım iddiasını 20 yıldır araştıran Azeri kökenli tarih araştırmacısı ve

Giresun Üniv. Rektör Yrd. Prof. Dr. Aygün Attar’ın katılacağı Her Açıdan’da tartışacağız.

“Masum bir özür” denilen adımın nerelere varabileceğini duyacağınız ve bilmediğiniz her şeyi öğreneceğiniz bu tartışmaya hepinizi ve hatta çocuklarınızla birlikte bekliyorum.

Ülkesine ve tarihine saygı duyan, geleceğine önem veren vatandaşlar, gerçekleri çocuklarının da öğrenmesini sağlamalıdır. Hep bilgisizlikten kaybediyoruz çünkü!

İmza kampanyasını başlatan ve destekleyen tüm isimleri Her Açıdan’a tek tek davet ettik. Nedense hiçbiri “bilgilerini ve kampanyayı neye dayanarak açtıklarını” halkla paylaşmayı kabul etmiyor. Tekrarlıyorum toplu olarak bile gelseler katılabilirler.

Yorumlar kapatıldı.