İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başbakan Erdoğan’dan açıklamalar

Başbakan Erdoğan’dan açıklamalar 

20 Aralık 2008
hurriyet.com.tr

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP tarafından düzenlenen miting ve toplu açılış törenlerine katılmak üzere Bursa’da. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında kullanılan bir cümle dikkatlerden kaçmadı. Erdoğan, hiçbir zaman ayrım yapmadığını söylerek, ilk defa “Ermenisi de Rumu da benim için birdir” dedi. İşte konuşmasından satır başları:

– Bu emanete asla helal getirmeyeceğiz. Bu emaneti asla yere düşürmeyeceğiz. Ülkemizi ve milletimizi daha ileri noktalara ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız.

– Bizim yolumuzu açan budur. Bizim Mevlana’dan gördüğümüz de budur. Mevlana, Pergelin bir ucunu bu topraklara koyacaksın, bu tarihe koyacaksın. Pergel’in diğer ucuyla da 72 milleti dolaşacak dostluğu muhabbeti artıracaksın.

– Onun için tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. Bu topraklar üzerinde hiçbir zaman ayrım yapmadık.

– Kimsenin etnik kökenine, dinine, mezhebine, kültürüne, diline ayrı gözlerle bakmadık. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Arabıyla, Ermenisiyle, Rumuyla, Muhaciriyle bu ülkeyi vatan gören vatandaşlarımızla hiçbir zaman meselemiz olmadı olamaz.

– Son zamanlarda bir moda var. Bizi bölmek isteyenler var. Bölgesel milletçilik yapmak isteyenler var. Etnik milliyetçilik yapmak isteyenler var. Ama biz buna karşıyız.

– Biz bölgesel milliyetçiliğe karşıyız.. Marmara Akdeniz ne ise Karadeniz’de, Güneydoğu Anadolu’da odur. AKP iktidarı bu.

– Benim Kürt kardeşime bakışımla, Türk kardeşime bakışımda hiçbir fark yoktur. Çünkü beni yaradan Allah onları da yarattı.

– Bugün terör örgütü benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Onların benim Kürt kardeşlerime götürdüğü bir hizmet yoktur. Onlar ölümden kandan nemalanıyorlar ve bizi ayrımcılığa sürüklemek istiyorlar. Böyle bir şeye müsaade etmeyeceğiz.

– Diyarbakır bizim için ne kadar önemliyse İzmir’de bizim o kadar önemli. Dikkat edin Bursa’ya ne yapıyorsak aynı şekilde Hakkari’ye de Van’a da Diyarbakır’a da onu yapıyoruz.

– Bugün de Bursa’ya elim boş gelmedim. Bugünde toplu açılışlar gerçekleştiriyoruz. TOKİ Esnaf Sanayi protokolünü bugün imzalıyoruz. Bu girişimle sadece Bursa için değil, başka ülkeler içinde yararlı olacak bir şeyin imzasını atıyoruz.

– Geçmişte küçük bir sanayi sitesi inşa edilmiş. İşte biz şimdi, 100 bine yaklaşan esnaf için bu yeterli değil dedik ve bu nedenle burada bugün TOKİ eli ile inşaatına başlayacağımız Mega Sanayi sitesinin startını veriyoruz.

– TOKİ yanında, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi katkıda bulunduğu bu sanayi sitesi başka yerler içinde model oluşturacak.

– Burada sadece bu değil. Meslek liseleri, teknik eğitim kurumlarını da içerisinde barındıracak. Üretilen ürünlerin kalitesi artırılacak. Ulaşım ağı ve teknik alt yapı desteği ile esnafımızın her türlü ihtiyacını giderecek bir yer olacak.

– Sağlık tesisleri, anaokulu ve kreş, alışveriş merkezleri, kültür tesisleri, park ve oyun alanları, peyzaj ve çevre düzenlemesi gibi sosyal donatı alanlarına da sahip olacak.

– Esnafımız üç ayrı ödeme şekliyle burada dükkanına sahip olacak.

– TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 1702 konutun anahtar teslimini yapıyoruz. Bu konutların yanında 2 ilköğretim okulu, 1 kreşi, 3 ticaret merkezini ve 2 tane de camiyi bugün açıyoruz.

– Bursa’da şimdiye kadar anahtar teslimi yaptığımız konutların sayısı 5222. Bunların yanında 3 ilköğretim okulu, 3 ticaret merkezi, 6 spor salonu, 5 camii, kreş kahvesi, bakkal ve berberler de hizmete açıldı.

– İhaleler bittiğinde Bursa’ya 18.450 konut kazandırmış olacağız.

Yorumlar kapatıldı.