İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Turizmde Ermeni tarifesi

Turizmde Ermeni tarifesi
Ermenistanlılar tatil için Türkiye’ye geldiklerinde yüzde 50 indirim uygulanacak.

Ermenistan’la son dönemde ‘futbolla’ yumuşayan ikili ilişkiler, Türkiye’nin turizm alanında başlatacağı yeni bir projeyle sürecek. Ermenistan vatandaşları tatil için Türkiye’ye geldiklerinde yüzde 50 indirim uygulanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünyada “Dubai” veya “Hong Kong” modeli olarak adlandırılan ve bazı ülkelerin vatandaşlarına indirimli tatil imkânı sunan paket için harekete geçti. Projenin süprizi ise Türkiye’de indirimli tatilden yararlanacak ülkeler arasında Ermenistan’ın da yer alması. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, yeni yılda başlatmayı planladığı indirimli tatil paketinin ilki, Hıristiyanlar için Noel’den sonra en önemli bayram olan Paskalya Yortusu’nda gerçekleştirilecek. Sektörün temsilcileri ile bir dizi toplantı yapan bakanlak yetkilileri, 15 Mart ile 15 Nisan tarihleri arasında uygulanacak proje için çalışma başlattı.

Bu çerçevede indirimli tatilin uygulanacağı pilot il olarak İstanbul seçildi. Kampanya, toplantıda oluşturulan taslak çalışmaya göre, 15 Mart – 15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

7 ülke daha var

ERMENİSTAN’IN dışında Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, Rusya , Gürcistan, İran ve Irak vatandaşları da kampanyadan yararlanacak. Projeuyarınca bir aylık süre içinde uçak biletlerinden restoranlara, alışveriş merkezlerinden otellere kadar tüm fiyatlarda, yüzde 50’leri bulan indirimler uygulanacak.

THY Erivan’a uçmaya hazırlanıyor

İKİ ülke arasında diplomatik ilişki olmaması nedeniyle, kara ve demir yolu bağlantısı kapalı olan Türkiye ile Ermenistan arasında yolcu taşımacılığı, havayolundan sağlanıyor. Ermenistan Hava Yolu Şirketi Armavia, Türkiye’nin izni ile İstanbul ve Antalya’ya tarifesiz (charter) seferler düzenliyor. Ayrıca Atlasjet’in de Erivan’a charter uçuşları bulunuyor. THY de Gül’ün Ermenistan açılımının ardından, Erivan’a yine tarifesiz seferler düzenlemeye hazırlanıyor. THY, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Dışişleri Bakanlığı’na başvurarak, koşulları araştırmaya başladı.

Volkan YANARDAĞ / Akşam

Yorumlar kapatıldı.