İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SER Derneği Tanıtım

Değerli Dostlar,

Cemaate hizmet etmek denildiğinde hepimizin ilk aklına gelen cemaat kurumlarımızı yaşatmaktır. Cemaatimizin çoğunluğu büyük bir fedakarlıkla maddi gücü oranında cemaat kurumlarımızı yaşatmak için elinden geleni yapmaktadır. Vakıflarımızın yönetimleri de büyük bir iyi niyetle bir yandan kurumları yaşatmaya çalışırken, bir yandan da ellerinden geldiğince fakirlerimize yardım etmeye çalışmaktadır. Bilinen maddi yetersizlik nedeniyle vakıflarımızın – tahminimizden çok fazla olan- fakirlerimizin tamamına yeteri kadar yardım etmeleri mümkün olmamaktadır.

 

Cemaatimizde hastalık, sakatlık, yaşlılık veya başka türlü şanssızlıklar yüzünden çok güç koşullar altında yaşayan, yiyecek, ilaç, ısınma gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayamayan pek çok aile var. Bu nedenle de bu sene Mart ayında, yasal bir sivil toplum örgütü olmanın avantajlarından yararlanmayı da dikkate alarak yakın dostlarımızla birlikte Ser Yardım Derneği’ni kurduk.

DERNEĞİMİZ
Derneğimizin halen 40 üyesi bulunmaktadır. Üyeler bir bölümü belli bir giriş ödentisi ödeyerek derneğin onursal ve asıl üyesi olurken, bir bölümü de aylık belli bir aidatı ödeyerek asıl ya da fahri üye olmaktadır. Ayrıca bir defalığına derneğimize en az giriş ödentisi kadar ödeme yapan onursal üyelerimiz var. Bunların dışında, 2008 yılında satışa çıkarılan Murat Bebiroğlu’nun “Osmanlı Devleti’nde Gayrimüslim Nizamnameleri” isimli kitabının tüm geliri derneğimize bağışlanmıştır. Doğal olarak derneğimiz bizleri tanıyıp yardımcı olmak isteyen hayırseverlerin nakit ya da eşya bağışlarını da kabul etmektedir. Bu güne kadar nakit bağışlar dışında, bir hayırseverimiz üç buzdolabı ve üç çamaşır makinesi bağışlamıştır. Derneğimiz tamamen gönüllü faaliyetlerle çalışmakta olup giderlerimiz %4 gibi çok düşük bir seviyededir. Yani topladığımız her 100 YTL’nin 96’sını amacımız doğrultusunda kullanabiliyoruz.

 

Derneğimizin tüzüğünde ana amaç olan muhtaçlara yardım etmek, iş bulmak dışında ihtiyacı olan öğrencilere burs vermek, azınlıklarla ilgili araştırmalar yapmak, kültürel faaliyetlere destek vermek gibi ikincil amaçlar da var. Şimdilik sınırlı olan bütçemizle ancak muhtaçlara yardım konusunda faaliyette bulunabiliyoruz.
Derneğimiz başta vakıflarımızın fakirler kolları olmak üzere bütün kurumlarımızla iş birliği yapmak amacındadır. Nitekim faaliyete başladığımız Bakırköy, Yeşilköy ve Feriköy bölgelerinde kiliselerin fakirler kollarıyla işbirliği yapıyoruz. Ayrıca Bakırköy bölgesinde belediyenin de çok önemli desteğini alıyoruz. Gönüllülerimiz bu bölgelerde kilise ve belediyeden aldıkları listelerdeki evleri tarayarak Bakırköy bölgesinde 53, Yeşilköy-Küçükçekmece bölgesinde 33, Feriköy bölgesinde 69 olmak üzere toplam 155 ihtiyaç sahibi evi ziyaret yardım önceliklerini belirlemişler ve çalışmalara başlamışlardır. Bu çalışmalar neticesinde Yeşilköy-K.Çekmece bölgesinde 12 aileye, Feriköy bölgesinde 10 aileye düzenli erzak yardımı yapıyoruz. Gıda yardımından yararlanamayan yaşlı ve muhtaç 5 aileye de düzenli kira yardımında bulunuyoruz. Kış için yakacağı olmayan toplam 14 aileye odun ve kömür gönderdik. İhtiyacı olan pek çok eve buzdolabı, çamaşır makinesi, çekyat, fırın, soba gibi gerekli eşyalar gönderebildik. Hastalık, evden çıkarılma gibi nedenlerle zor durumda kalmış insanlarımıza nakit yardımlarda bulunduk.

 

Sonuç olarak Mart ayından bu güne dek muhtaç insanlarımıza değeri 15 bin YTL’nin üzerinde yardımda bulunabildik. Elbette ihtiyaçlar bunun çok daha üzerinde ve çalışmalar ilerledikçe bizlere iletilen talepler, ihtiyaçlar katlanarak artıyor. Yılbaşından sonra İstanbul’da cemaatimizin yoğun olarak yaşadığı Samatya, Kumkapı semtleri ve daha sonrasında Anadolu yakasında da faaliyet göstermeyi hedefliyoruz.

NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Bizden önemli Hastanemiz, okullarımız, Patrikliğimiz, kiliselerimiz ve Zibeç gibi kurumlarımız var, onlardan sonra bir fakirimize yardım etmek isterseniz Ser Yardım Derneği size yardımcı olmaya hazırdır. Bu amaçla:

– Nakit yardımı, erzak yardımı, eşya yardımı gibi herhangi bir yardımda bulunmak istiyorsanız bizlere ulaşın. Derneğimiz elde ettiği bilgileri sizlerle paylaşarak sizleri dilediğiniz bölgedeki en doğru ihtiyaç sahiplerine yönlendirecektir.

– Cenazelerde itimat bürosu yoluyla yapılan bağışlarınızı Ser Yardım Derneği’ne de yapabilirsiniz.

– Dilerseniz banka yoluyla yardım edebilirsiniz: Finansbank A.Ş. Levent Şubesi, Şube Kodu: 905 Hesap No: 17771642
– Osmanlı Devleti’nde Gayrimüslim Nizamnameleri kitabını alırsanız ödeyeceğiniz bedelin tamamı derneğin geliri olacaktır.

 

– Dernek yönetimi ve gönüllüleri olarak yılbaşında fakir aileleri sevindirmek istiyoruz.  Dilerseniz bu projeye de destek verebilirsiniz.

– Her zaman dernek Yönetim Kurulu üyelerimizden birine ulaşıp bilgi alabilir ve yardımda bulunabilirsiniz.
Yönetim Kurulu Üyelerimiz: Murat Bebiroğlu, Yervant Özuzun, L. Rafi Bilal, Garabet Çekem, Melik Çelikoğulları, Alin Yardım, Aret Çiçekeker, Jaklin Tarım, Gülizar Demir, Noyan Sevim, Melkon Sahakoğlu, Ahron Murat Süslü

Dernek telefonu: 0212 224 42 65 
Şimdilik sadece balık vermekle yetinmek zorundayız. Gelecekte balık tutmayı da öğretmek ümidi ve tekrar görüşmek dileğiyle…
Ser Yardım Derneği Yönetim Kurulu


SER Derneği Tanıtım

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın