İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İ.Barosu’ndan “Özür dileme” kampanyasına tepki

İ.Barosu’ndan “Özür dileme” kampanyasına tepki 

Yazı Boyutu: 18 / 12 / 2008 – 12:48 

İstanbul Barosu, bazı aydınların başlattığı ”Ermenilerden Özür Dileme” kampanyasının, Türk ulusunun toptan suçlanmasına, yükümlülük altına sokulmasına yönelik olduğunu belirterek, kampanyanın, iyi niyetten, bilimsellikten, hakkaniyetten ve hukuksallıktan tümüyle yoksun olduğunu bildirdi.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, bu kampanyanın gerçek amacının, Türk milletinin önüne altından kalkamayacak bir fatura koymak olduğu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

”Türk halkının duyarlılıklarını ve ulusal çıkarlarını önemsemeden, diaspora tezlerine ülke içinden katkı anlamına gelecek imza kampanyaları sonucu, ulusumuzun, bugüne kadar kararlılıkla sergilediği toplumsal direnç çökertilmek, güçsüzleştirilmek istenmektedir.

Bu kampanyaya katkı anlamında atılacak her imza, toprak ve tazminat istemlerinin dayanağı olarak Türkiye’nin önüne konulmak istenen dayanaksız istemlere neden olacaktır. Bireysel tavır diye nitelenmesine karşın, ulusumuzun toptan suçlanmasına, yükümlülük altına sokulmasına yönelik kampanya, iyi niyetten, bilimsellikten, hakkaniyetten hukuksallıktan tümüyle yoksundur”

Yorumlar kapatıldı.