İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ermeniler’den özür dilemek ihanettir”

“Ermeniler’den özür dilemek ihanettir”
Kamu-Sen’den tepki…

18.12.2008 23:08
Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, bazı aydınların başlattığı sanal ortamda Ermenilerden özür dileme kampanyasını, ‘ihanet’ olarak değerlendirdi.

Doğruyol, düzenlediği basın toplantısında, kendilerini aydın olarak gören bazı kişilerin, 1915’te Osmanlı Ermenilerinin maruz kaldığı büyük felakete duyarsız kalmasını, bunun inkar edilmesini, vicdanının kabul etmediğini belirterek, ”bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum” ifadeleriyle sanal ortamda özür dilenmesinin, ihanet olduğunu kaydetti.

Ermeni diasporasının hedefinin, tanıma, tazminat ve toprak talebi olduğunu kaydeden Doğruyol, ”Her fırsatta, bir asır önce Osmanlı’nın soykırım yaptığını iddia edenler, Osmanlı’nın zayıf olduğu bahsi geçen yıllarda özellikle doğu illerimizde Ermeni çetecilerin katlettiği Anadolu halkına bunu nasıl anlatabilirler? Ermeni terör örgütü Asala’nın 1960’tan itibaren katlettiği onlarca büyükelcilik görevlimiz ve yaralanan yüzlerce kişiye bunu nasıl anlatabilirler?” diye sordu.

Doğruyol, 1915’te olup bitenlerin, Osmanlı ve değişik ülke arşivlerinde mevcut olduğunu, hiçbir araştırma yapmadan sadece birilerine yaranmak adına yapılan bu girişimin Ermeni diasporasının bir oyunu, bunu destekleyenlerin de bu oyunun bir parçası olduğunu savundu.

Doğruyol,”Dünyanın her yerinde Türkiye aleyhine propaganda yapan, anayasalarında Doğu Anadolu’yu batı Ermenistan diye ifade eden ve değişik katliamlar yapan Ermeniler, neden Türklerden özür dilemez de bizdeki bir avuç kendini bilmez Ermeniler’den özür diler” dedi.

Ahmet Doğruyol, www.sizozurdileyin.com sitesinden ”Özür dileyin” kampanyasına destek olunması çağrısında bulundu.

Yorumlar kapatıldı.