İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’ın Eurovision şarkısı Meclis’te

Erivan’ın Eurovision şarkısı Meclis’te 

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Ermenistan’ı Eurovision’da temsil edecek şarkıda 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının yer aldığını belirterek, bu şarkının yarışmaya katılmasının önlenmesi için başvuruda bulunulup bulunulmadığını sordu.
Yazı boyutu Azalt Arttır Yarışmada Ermenistan’ı ünlü grup System of a Down temsil ediyor Geri İleri İlgili Haberler

Ekici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, 2009 yılında 53’ncüsü gerçekleştirilecek Eurovision Şarkı Yarışması’nda Amerikalı Ermeni Heavy Metal Grubu System of a Down’ın Ermenistan’ı temsil edeceğini bildirdi.

Bu grubun seslendireceği şarkıda 1915 olaylarına ilişkin Ermeni soykırımını anlatma şartıyla yarışmaya Ermenistan adına katılmayı kabul ettiği iddialarının bulunduğunu belirten Ekici, söz konusu grubun daha önce seslendirdiği bir şarkıda, Türklere küfür içeren sözlere yer verildiğini, aynı şarkının klibinde Atatürk’e hakaret eden görüntüler bulunduğunu ve yurtdışı konser biletlerine “Köpekler ve Türkler giremez” yazdırdığını anımsattı.

Ekici, söz konusu grubun 1915 olaylarına ilişkin iddiaları içeren şarkıyla, Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmaması için Avrupa Yayın Birliği’ne (EBU) yapılan bir başvuru olup olmadığını, bu konuda alınan somut önlemlerinneler olduğunu öğrenmek istedi

Ekici, “Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacağı iddia edilen bu şarkıyla, bir anlamda EBU üyesi ülkelere ve ülke halklarına sözde Ermeni soykırımı iddiaları oylatılmış olmayacak mıdır?” diye sordu.

MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplandırmasını istediği önergede, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli Başkomiser Emrullah Uslu’nun 8 yıldır yurtdışında olduğu, 3 ayda bir rapor göndererek yurda dönmediğinin iddia edildiğini bildirdi.

Çakır, Uslu’nun hangi maksatla hangi tarihte ne kadar süreyle yurtdışına gönderildiğini, bu süre içerisinde ne kadar yolluk, yevmiye ve maaş aldığının açıklanmasını istedi.

DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplandırması istemiyle verdiği önergede, Avcılar’da yaşanan son olaylarla ilgili başlatılan soruşturmanın hangi aşamada olduğunu sordu.

Yorumlar kapatıldı.