İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diyarbakır’ın Son Ermeni’si

Diyarbakır’ın Son Ermeni’si
18 Aralık 2008 08:29
Diyarbakır’da yaşayan son Ermeni çift; Bayzar Alata ile Sarkis Eken… Yıllardır kendi hallerinde yaşıyorlardı.. Bejan Matur yazınca, Valilik sahip çıktı…

Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, Diyarbakır’da yaşayan son Ermeni çift Bayzar Alata ile Sarkis Eken çiftini ziyaret ederek yardımda bulundu.

Suriçi Alipaşa Mahallesi’nde restorasyonu tamamlanan Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi’ni ziyaret eden Aydın, bahçede yaşayan Alata ile Eken’le görüştü.

Bayzar Alata’nın Diyarbakır’ın birlik ve beraberliğinin bir örneği olduğunu anlattı. Bejan Matur’un ‘Diyarbakır’ın son Ermenileri’ makalesini okuduktan sonra Ermeni çiftten haberdar olduğunu ifade eden Aydın, “Yıllardır bir arada yaşadığımız, birlik ve beraberliğimizin sembolü vatandaşlarımıza sahip çıkmak asli görevimizdir. Bugüne kadar belki geciktik ama bundan sonra elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Aydın, çifte bin YTL ile gıda ve yakacak yardımında bulundu. 

Yorumlar:
son Ermeni mi?cinali
belki aslini inkar etmeyen ve saklanmayan son Ermenidir. yoksa doguda bir cok türk ismiyle yasayan ve kürt alevi gecinen Ermeni var. 

18 Aralık 2008 Perşembe 14:22
ONLAR NE DİYORF.F
DOĞU İLLERİMİZDE YAŞAMAKTA OLAN ERMENİ VATANDAŞLARIMIZA SORAN OLUYORMU ONLARIN ANLATACAKLARI ÇOK ŞEY OLMALI SON 25 YILDA ERMENİLERİN KARABAĞDA LAÇİNDE NAHÇIVANDA HOCALIDA YANİ AZERBEYCANDA YAPMIŞ OLDUĞU KATLİAMLARI BÜTÜN DÜNYA BİLİYORKEN 100 YIL ÖNCESİNDEN ŞİKAYETÇİ OLAN ERMENİLERİN İDDİALARI İNANDIRICI OLAMIYOR.ERMENİLER ÖNCE E4LLERİNDEKİ KURUMAMIŞ KANI YIKASINLAR 

18 Aralık 2008 Perşembe 12:16
….KARTAL
DİYARBAKIR ERMENİNİN BOL OLDUĞU YERDİR NE SONU SAY SAY BİTMEZ. 

18 Aralık 2008 Perşembe 11:39
DürürüstçeDürüst
Sayın Valimle çalışmışım, halkın özlediği ciddi ve halktan biri olan devlet adamıdır. Reklama ihtiyacı yoktur, reklama tenezzül edecek biri değildir ve zaten o niyetle yapmadığından kesin eminim. 

18 Aralık 2008 Perşembe 10:46
ne yalakalar var yaahmet bahtiyar
kardeşim burada ermeni ailenin haberimi yapılıyor yoksa Ahmet aydın’ın mı? 

Yorumlar kapatıldı.