İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Özür polemiği Meclis`e taşındı

Özür polemiği Meclis`e taşındı
1915`te Ermeniler`in maruz kaldığı olaylarla ilgili bir grup aydın tarafından başlatılan `özür` kampanyasına milletvekillerinden farklı tepkiler geldi. AK Partili Fırat `erdemli bir davranış` derken muhalefet eleştirdi.

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat: Toplumların geçmişinde, bu tür olaylar bulunabileceğine belirten Fırat, `Aydınların özür dilemesini anormal karşılamıyorum. Bunu tarihçiler zaman içinde değerlendirir ama bence özür dilemek bir erdemdir` dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hasgür: Tarihte belki üzücü hadiseler olmuştur. Türk ve Ermeni vatandaşları zarar görmüştür. Bunlar o günün şartlarında değerlendirilmelidir. Bugünkü şartlarda özür dilenecek durum varmış gibi bir süreç içine girmek Türkiye`ye ihanettir.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü: Bunlar aydın mı kendini aydın zannedenler mi? Bunu iyi ayırmak lazım. Tarihçilerin karar vermediği bir konuda bazı insanların fikir beyanında bulunmaları çok enteresan. Öldürülen bunca diplomatın hesabını kim verecek.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Bu milletin alnında kara leke yok. Asıl özür dilemesi gerekenler Irak`ta 1.5 milyon insanı öldürerek pabuç arkasını görenlerdir. Bu konuda Emekli büyükelçiler yerine asıl Dışişleri Bakanlığı tepki göstermeliydi.

DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır: Herkesin geçmişiyle ve hakikatle yüzleşmesi gerek. Gerçekler örtülemez. Dünyada pek çok ülke yaşadıklarından dolayı özür diledi. Bence aydınların yarattığı güzel bir vicdani harekettir.

Yorumlar kapatıldı.