İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ortak acı CNN Türk erkanında

Ortak acı CNN Türk erkanında
16.12.2008 | Kültür Servisi | Haber 

CNN Türk , yarın saat 20.30’da Taha Akyol’un hazırlayıp sunduğu 4 ölümden oluşan “Ortak Acı: 1915, Türkler ve Ermeniler” belgeselini ekrana getiriyor.
Belgesel; Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Türklerle Ermeniler arasındaki sıcak ilişkileri anlatarak başlıyor. Ermenilerin Türk kültüründen nasıl etkilendikleri ve nasıl katkıda bulundukları anlatılıyor. Bu bölümde Bizans’a karşı Ermenilerin Türkleri desteklemesi, Fatih’in Ermeni Patrikhanesi’ni kurması, Osmanlı devlet ve kültür hayatında Ermenilerin katkıları anlatılıyor.
Bu bölümde, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Zafer Toprak, Ahmet Kuyaş, Yılmaz Öztuna, Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, “Bizim Ermeniler” kitabının yazarı Şule Perinçek, Necdet Sakaoğlu gibi tanınmış tarihçi, yazar ve araştırmacıların görüşleri de yer alıyor. Belgeselin diğer bölümleri çarşamba günleri aynı saatte yayınlanacak.

CNN Türk , yarın saat 20.30’da Taha Akyol’un hazırlayıp sunduğu 4 ölümden oluşan “Ortak Acı: 1915, Türkler ve Ermeniler” belgeselini ekrana getiriyor…
( KB)

Yorumlar kapatıldı.