İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mutafyan’a ‘lobi’ engeli

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II Mutafyan’ın yarın ABD’deki Georgetown Üniversitesi’nde yapmaya hazırlandığı, ”Türkler ve Ermeniler Arasındaki Çıkmaz Aşılmalı” başlıklı konuşma iptal edildi. Konuşmayı Ermeni lobisinin iptal ettirdiği iddia edildi.

Georgetown Üniversitesi Woodstock Dini Merkezi’nden bir yetkili, “yer ve diğer sorunlar yüzünden” Mutafyan’ın konuşmasının süresiz ertelendiğini söyledi.
      

Kuruluşun internet sitesinde de konuşmanın “lojistik sıkıntı yüzünden” ertelendiği ifadesi yer aldı.
      

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) adlı kuruluş ise yazılı bir açıklama yayınlayarak, Türkiye’nin, ABD Kongresi’nde bekleyen Ermeni soykırım tasarısının geçmesine karşı önlem almaya çalıştığını ve Mutafyan’ın Washington ziyaretinin de bu çabalar çerçevesinde gerçekleştiğini öne sürdü.
      

ANCA açıklamasında, Mutafyan’ın, ‘soykırım’ iddiaları konusunda açıkça konuşmasının engellendiği ve Mutafyan’ın ölüm tehditleri aldığı ifade edildi.
      

Ayrıca Mutafyan’ın, eski uygulamalardan farklı olarak Washington’daki Ermeni kiliseleriyle görüşmesinin öngörülmediği belirtildi.
      

ANCA’nın, ABD Kongresi üyelerine gönderdiği bir mektupla da Mutafyan’ın, “Türkiye’nin resmi çizgisini izlemesi yönünde uğradığı baskılar yüzünden” korku içinde yaşadığı öne sürüldü.


https://www.iha.com.tr/haber-mutafyana-lobi-engeli-2446/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın