İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Size yakışmadı, Patrik Efendi!..

Ermeni Ortodoksları Patriği II. Mesrop (Mutafyan Efendi), Ermeniler adına konuşmuş ve “Dürüst olmak gerekirse, biz Ermeniler, AKP’yi CHP muhalefetine tercih ediyoruz. AKP, azınlıklara karşı daha az milliyetçi bir tutum sergiliyor. Erdoğan hükümeti bizim taleplerimize karşı çok açık” demiş.. (Hürriyet, 4 haziran) 

İler tutar tarafı yok. Nerden baksan, kötü, çirkin, yapılmaması gereken bir konuşma..

Mesrop Efendi herhalde çok iyi bilmektedir ki, Türkiye laik bir ülkedir. Ve laik ülkelerde din siyasete karıştırılmaz, alet edilmez.. Laik bir ülkede bir dini lider, bu kisvesi üzerindeyken, bu sıfatla, cemaati adına, onu bağlayan siyasi konuşmalar yapmaz, yapamaz. Hele ortalığın böylesi kan revan içinde olduğu en kızgın seçim günlerinde “Biz Ermeniler falanca partiye oy vereceğiz” diyemez. Derse sadece ayıp etmiş olmakla kalmaz, suç işlemiş olur.. Hakkında savcıların derhal soruşturma açması gerekir..

Kaldı ki, Mutafyan Efendi’nin sözleri gerçeği de yansıtmıyor. 

Özellikle İstanbul’da yaşayan Ermeniler, bir siyasi parti tarafından el üstünde taşınıyorsa, bu CHP’dir.. Nankörlük etmenin alemi yok..

Şişli’nin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kadar Ermenilere maddi, manevi destek olan bir siyaset adamı daha var mı?. 

CHP’li Şişli’nin Belediye Başkan Yardımcısı Ermeni asıllı bir vatandaşımızdır ve Sarıgül’ün olmadığı günler ve yerlerde başkanı temsil eder, onun adına konuşur. 

Ermeni Vakıflarının taşınmazları, okullarının yıllardır el değmemiş pek çok sorunu Sarıgül zamanında çözülmüş, nerdeyse çökmekte olan binalar CHP’li Belediye tarafından tamir ettirilerek mükemmel hale getirilmiştir. Ermeni Cemaatinin, okullarının, vakıflarının düzenlediği pek çok geceye katıldım. Bu gecelerde II. Mesrop en önde ortada oturuyordu. Yanında kim vardı?.. CHP’li Mustafa Sarıgül.. Sadece varlığı ile orada değildi, üstelik.. Belediyenin maddi, manevi gücünü kullanarak gecenin organizasyonuna katkılarını, Sarıgül değil, o gece orada konuşan Ermeni vatandaşlarımız anlatıyorlardı. Ben katıldığım pek çok gecede, CHP’li Sarıgül dışında siyasetçi görmedim, etrafta.. Şimdi sen kalk, bunların hepsini inkâr et.. “CHP muhalefeti değil, AKP İktidarı.. Oyumuz AKP’ye” de..

Olacak şey değil.. Gerçekten olacak şey değil.. 

II. Mesrop’tan çok acil bir açıklama bekleme hakkım olduğuna inanıyorum.. Diğer Ermeni liderlerden de.. 

“Geliyorum” diye bas bas bağırarak gelen bir cinayeti önleyemeyenlere bu ani bağlılık ilanının altında neler yatıyor, bilmek istiyorum!.. Erdoğan’ın açık olduğu Ermeni talepleri nedir, onlar da açıklansın, görelim..

HINCAL’IN YERİ HINCAL ULUÇ


https://www.sabah.com.tr/yazarlar/uluc/2007/06/06/size_yakismadi_patrik_efendi

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın