İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’yi sarsan skandal fotoğrafın adresi belli oldu

Gazeteci Hrant Dink cinayetinin katil zanlısı Ogün Samast’ın “Vatan toprağı kutsaldır kaderine terk edilemez” yazılı Türk Bayraklı posterinin nerede çekildiği ortaya çıktı.

TGRT’ye göre skandal fotoğraf Samsun Otogarındaki Jandarma karakolunda çekildi. Ercan Gün imzalı haberde fotoğrafın Samast’ı gözaltına alan Jandarma görevlileri tarafından çekildiği duyuruldu.

Katil zanlısının eline Türk bayrağı verilerek kahraman muamelesi yapılırken, görüntülere yansıyan ifadelerde görevlilerin kendi aralarında, ‘Birde şöyle çek, birde şöyle al, saçını düzelt’ şeklinde konuştukları yansıdı.

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma ilgili fotoğrafın kendileri tarafından çekilmediğini açıklamıştı.

Haberden sonra canlı yayına bağlanan Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı ortaya çıkan durumu ‘rezalet’ olarak yorumladı.

Katil zanlısına kahraman muamelesi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın suikasttan hemen sonra ortaya çıkan fotoğrafının Samsun Otogarı’ndaki Jandarma Karakolu’nda çekildiği belirlendi. Müfettişler tarafından fotoğrafın kaynağı araştırılırken skandal video görüntüsü TGRT (FOX TV) televizyonunda yayınlandı. Skandal video görüntüleri, Samast’ın Atatürk’e ait ‘Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez.’ sözleri önünde çekilen fotoğrafının adresinide ortaya koydu. Jandarma Karakolunda çekilen görüntülerde katil zanlısı Samast’a kahraman edasıyla davranılıyor.

Karakolda bulunan jandarmaların birer birer anı fotoğrafı çektirdiği katil zanlısının eline birde Türk bayrağı veriliyor. Türk bayrağını açan katil zanlısı, kendisini görüntüleyen görevliye yanındaki jandarmalarla birlikte poz veriyor. Katil zanlısı Samast’ın gözaltına alındıktan hemen sonra kelepçelenerek emniyet müdürlüğüne götürülmesi gerekirken Jandarma Karakolu’nda çekilen görüntülerinde ilginç diyaloglar da yaşanıyor.

Ellerine kelepçe takılmayan katil zanlısının yanında durarak anı fotoğrafı çektiren bir jandarma, çekim yapan görevliye Samast’ın görüntüsünü tam olarak Atatürk’ün sözlerinin altına gelecek şekilde ayarlamasını istiyor.

Görüntüyü çeken görevlinin kahraman gibi ağırladıkları katil zanlısına söylediği sözler ise tüyler ürpertici: “Bir de şöyle alayım saçını düzelt.’ Katil zanlısı Samast’la aynı kareye girme cesareti gösteren jandarmalar, yüzlerini kapama gereği dahi duymuyor.

“HATIRA FOTOĞRAFI” ALDILAR
Samast’ın görüntülenmesi sırasında iki jandarma mensubunun da yanına geçerek adeta zanlıyla “hatıra fotoğrafı” çektirmesi de kameraya yansıdı. Bu sırada görüntü alan jandarmanın poz veren arkadaşlarına “Keşke sen de çıkarsaydın şapkayı. Saçını düzelt. Öyle daha iyi” dediği görüldü.

Yorumlar kapatıldı.