İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papaz, Türk cemaati böldü

 

İstanbul’daki Anglikan kilisesinin başı rahip Sherwood’un bir Türkün papazlığa atanmasına karşı çıktığı için görevden uzaklaştırıldığı iddia edildi. Sherwood’un Hıristiyan Türkün misyonerlik yapmasına karşı çıktığı belirtildi

NEVSAL ELEVLİ Londra

İstanbul’daki Anglikan kilisesinin başı ve Canterburry Başpiskoposluğu’nun İstanbul Temsilcisi Rahip Ian Sherwood’un bir Türkün papazlığa atanmasına karşı çıktığı için görevden uzaklaştırıldığı iddia edildi. Karara öfkelenen İstanbul’daki Anglikan cemaati, Sherwood’u görevden uzaklaştıran Piskopos Geoffrey Rowell’ı, “Zorbalık yaparak Hıristiyanlığa aykırı davranmakla” suçluyor.
İngiliz The Times gazetesinin haberine göre, Rahip Ian Sherwood, din değiştirerek Hıristiyanlığı seçen Türk Engin Yıldırım’ın, misyonerlik taraftarı olması ve cemaat tarafından yeterince tanınmaması nedeniyle papazlığa atanmasına karşı çıktı.
Bu gelişme üzerine alevlenen tartışma sonucunda, Avrupa’daki Anglikanlardan sorumlu Piskopos Geoffrey Rowell, Rahip Sherwood’un görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.
Sherwood’la birlikte görevden uzaklaştırılan Anglikan kilisesi kurulundan Trey Farmer, Times’a yaptığı açıklamada, “Biz buraya insanların dinini değiştirmeye değil, var olanı korumaya geldik. Türkiye’de misyonerlik yapmak isteyenler önce cesedimizi çiğnemeli. Kiliseye gittiğim için vurulmak istemiyorum” dedi.

Mağdur eleştirdi
Londra’daki Piskopos Rowell’in sözcüsü Paul Needle ise Engin Yıldırım’ın misyonerlik yaptığı iddialarını yalanladı. Needle, “Engin Yıldırım sıkı bir seçim süreci sonunda papazlığa atanmıştır” dedi. Kilise kurulu üyelerinden, 2003 yılında İstanbul’daki İngiliz Konsolosluğu’na düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden eski İngiliz Başkonsolosu Roger Short’un eşi Victoria Short ise Piskopos Rowell’ın, eski bir anlaşmazlığın intikamını almak için Sherwood’u cezalandırdığını öne sürdü.
Times gazetesi, İstanbul’daki Anglikanların, çok sevdikleri Rahip Sherwood’un görevden uzaklaştırılmasına öfkelendiğini yazdı.

Yorumlar kapatıldı.