İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Muhbir Erhan Tuncel’in üniversiteli 3 ev arkadaşı gözaltında

 
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink öldürülmeden 11 ay önce Trabzon Emniyeti’ni cinayetten haberdar eden Erhan Tuncel’in birlikte kaldığı üniversite öğrencisi 3 arkadaşı gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi tarafından geçtiğimiz gün gözaltına alınan Orhan Özbaş’ın ise cinayetten bir gün önce Ogün Samast’la görüştüğü öğrenildi. Bu görüşmede Samast’ın Özbaş’a, “Ben Hrant Dink’i vuracağım.” dediği, Özbaş’ın ise buna inanmayarak emniyete bilgilendirmediği iddia edildi. Yasin Hayal’in Ogün Samast’a başı sıkışırsa gidebileceği adres olarak verdiği kişinin de Orhan Özbaş olduğu saptandı. Özbaş’ın değişik suçlardan emniyette kaydı var.

Hrant Dink cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada Erhan Tuncel’in Pelitli beldesindeki Teknik El Sitesi’nde birlikte kaldığı üniversite öğrencisi 3 ev arkadaşı Trabzon’da gözaltına alındı. Soruşturmanın merkezi İstanbul’a getirilen Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi 3 öğrencinin Hrant Dink cinayeti ile ilgili sorguya alındığı bildirildi. Önceki gün İstanbul’da gözaltına alınan Orhan Özbaş’ın Ogün Samast’la cinayetten bir gün önce yüz yüze görüştüğü bildirildi. Bu görüşmede Samast’ın Özbaş’a, “Ben Hrant Dink’i vuracağım.” dediği, Özbaş’ın ise buna inanmayarak emniyete haber vermediği iddia edildi. Özbaş, emniyetteki ifadesinde, “Vuracağına ihtimal vermiyordum. Bu nedenle ihbar etmedim. Olayı duyunca şok yaşadım. Çok korktum. Emniyete gelerek ifade veremedim.” dediği öne sürüldü. Orhan Özbaş’ın tutuklanan Ahmet İskender’in yakın arkadaşı olduğu belirtildi. Yasin Hayal’in Ogün Samast’a başı sıkışırsa gidebileceği adres olarak verdiği kişinin de Orhan Özbaş olduğu saptandı. Özbaş’ın değişik suçlardan emniyette kaydının bulunduğu da ifade edildi. Olayla ilgili Orhan Özbaş, Hacı Salihoğlu ile birlikte Erhan Tuncel’in üniversite öğrencisi 3 arkadaşının da aralarında bulunduğu 5 kişinin emniyetteki sorguları sürüyor. Ufuk Köroğlu, İstanbul

Yorumlar kapatıldı.