İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dink suikastı ihbar edilmişti

 
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Hrant Dink suikastı polise ihbar edildi ama doğrulatılamadı.

Trabzon polisine Erhan Tuncel’in yaptığı 3 başvurunun İstanbul’a bildirilmediği belirtiliyor.

NTV
Güncelleme: 12:54 TSİ 31 Ocak 2007 Çarşamba
İSTANBUL – Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinden 1 yıl önce, polis muhbiri olarak kullanılan Erhan Tuncel’in, cinayeti ihbar ettiği kesinleşti.

Trabzon’da McDonalds’ın bombalanması sırasında gözaltına alınan ve muhbir olması karşılığında, hakkında dava açılmayan Erhan Tuncel’in, geçen yıl Trabzon emniyetine başvurarak, Yasin Hayal’in Hrant Dink’i öldüreceğini ihbar ettiği ortaya çıktı.

Trabzon Emniyeti bu ham bilgiyi 19 Şubat 2006 tarihinde İstanbul Emniyeti’ne bildirdi. Bilgi notunda Yasin Hayal’in İstanbul’da yanında kalacağı akrabasının ismi ve adresinin de bulunduğu, ancak İstanbul polisinin yaptığı incelemede bilginin doğrulatılamadığı ortaya çıktı.

Yasin Hayal’in İstanbul’a gelmemesi ve notta adı geçen akrabasının bulunamaması üzerine İstanbul polisi durumu Trabzon’a iletti.

Trabzon polisine Erhan Tuncel’in daha sonra yaptığı 3 başvuru ise İstanbul’a bildirilmedi. Müfettişlerin eldeki yazılı belgeler doğrultusunda gerçeği ortaya çıkartacağını belirten yetkililer, İstihbarat Daire Başkanlığı’nın idari ve cezai sorumluluğuna dikkat çekiyorlar.

Yorumlar kapatıldı.