İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dink soruşturması Ankara ve İstanbul’a dayandı

30 Ocak 2007

Saygı Öztürk/Hürriyet İnternet

Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürünü’nün görevden alınmasından sonra iki mülkiye müfettişine Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Emniyeti’nde soruşturma onayı verildi.

Hrant Dink suikastı ile ilgili olarak ihmalleri bulundukları gerekçesiyle Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ile Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın görevinden alınmasından sonra soruşturma bu kez Ankara ve İstanbul’a da uzandı.

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu tarafından müfettişlere Ankara ve İstanbul’da inceleme ve soruşturma yapmalarına ilişkin onay verildi. Buna göre mülkiye müfettişleri Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanılğı ile Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı’nda Dink soruşturması ile ilgili eksiklik ve aksaklıklar olup olmadığını araştıracak.

Ankara’dan sonra müfettişler İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi’nde inceleme yapacak Hrant Dink’in öldürüleceği yolundaki ihbarlar karşısında emniyetin ne yaptığı, ham bilgiyi iyi analiz edip etmediği, operasyona niçin girişilmediği sorularına da cevap aranacak.

DÖRT GÖZALTI DAHA

İstanbul Emniyet Müdülüğü’nden Trabzon’a gönderilen bir ekip hem istihbarat hem de soruşturmayı yürüten savcılığın talimatlarıyla ilgili olarak soruşturma yürütüyor. İkisi Trbzon’da ikisi de İstanbul’da olmak üzeri 4 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı yürüten yetkilililer olayın adli boyutunda bu aşamadan sonra önemli bir değişiklik beklenmediğini Yasin Hayal ve tetikçi Ogün Samast’la ilgili araştırmaların devam ettiğini Erkan Tuncel’in emniyetle ilişkilerinin de boyutunun İstihbarat Daresi Başkanı Ramazan Akyürek’in ifadelerinden sonra daha da netleşeceği belirtildi.

Yorumlar kapatıldı.