İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP soruşturma istiyor

 
CHP, Hrant Dink cinayeti nedeniyle Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Aksu’ya yüce divan yolunun açılmasını talep ediyor. Hrant Dink cinayetinde 11 aylık bir ihmal bulunduğunu savunan Baykal, bunun hesabının siyasi iktidardan sorulmasını istedi.

NTV
Güncelleme: 11:18 TSI 01 Şubat 2007 Perşembe
ANKARA – CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Hrant Dink cinayetiyle ilgili gelişmeler değerlendirildi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Deniz Baykal cinayetle ilgili 11 ay önce ihbar yapıldığını belirterek “Ortada çok ağır bir tablo var” dedi.

Türkiye’nin yeni bir emniyet yapılanmasını ortaya koyma ihtiyacında bulunduğunu söyleyen Baykal, Dink cinayetinin gizli işlenmiş bir cinayet değil, emniyetin bilgisi altında işlenmiş bir cinayet olduğunu ileri sürdü.

Baykal, Çetin Emeç, Turan Dursun ve Bahriye Üçok cinayetleriyle, İstanbul’daki sinagog saldırıları, Rahip Santoro cinayeti,İsmail Ağa Camii’ndeki cinayet ve linç olayları ile Hrant Dink cinayetlerinin Abdülkadir Aksu’nun içişleri bakanlığı döneminde gerçekleştiğini hatırlattı.

CHP lideri “Sorumluluk sadece bazı emniyet yetkililerinde değil, siyasi sorumluların da hesap vermesi lazım” dedi.

Başbakan ve içişleri bakanı hakkında Meclis soruşturması açılması istemiyle soruşturma önergesi vereceklerini söyleyen CHP lideri, ihmal ve görevi kötüye kullanma gerekçesiyle olayın meclis soruşturmasına konu edilmesini istediklerini dile getirdi.

Yorumlar kapatıldı.