İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanlar da ‘Hepimiz Türküz’ diye yürümüştü

 

GÜLAY FIRAT İstanbul

Hrant Dink’i Uğurlama Komitesi dün bir basın toplantısıyla, “Hepimiz Hrant Dink’iz”, “Hepimiz Ermeniyiz” sloganlarına tepki gösterenlere yanıt verdi. Komite üyesi DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, “Bu sözün ruhunu anlamakta zorluk çeken bazı köşe yazarları maalesef ırkçı, ayrımcı, ideolojik bir duruşla bu söze karşı çıkmaktalar” dedi.
Komite adına Çam, İstanbul Meslek Odaları Koordinatörü Tayfun Mater ve ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Hakan Tahmaz, dün Makine Mühendisleri Odası’nda bir basın toplantısı düzenledi. Mater, “Hepimiz Ermeniyiz” pankartına karşı stadyumlarda açılan aksi slogan ve pankartların anımsatılması üzerine şunları kaydetti:
“O pankartları açanların bizim ne demek istediğimizi anlamadığını düşünüyorum. Solingen’de 5 Türk yakıldığında Almanlar akın akın geldiler ve yapılan yürüyüşte ‘Hepimiz Türküz’ dediler. Bu Türkiye kamuoyunda büyük bir sempati topladı. Yani bir günlük duygudaşlığı bile bazı insanlar anlamıyorlarsa pek fazla söylenecek bir şey yok.”
Tahmaz da, “Bu yürüyüşü organize edenler 1 Mart’ta Ankara’da ‘Hepimiz Iraklıyız’, 5 Kasım’da ‘Hepimiz Lübnanlıyız’ dedi. Şimdi ne için ‘Ermeniyiz’ dendiğinde nasırlarına basılmış gibi tutum takıldıklarını merak ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.