İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Uluslararası tahkim önerelim”

28 Ocak, 2007 18:39:00 (TSİ)

Brüksel Hür Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Ruşen Ergeç, Ermenistan’ın soykırım iddialarına karşı Türkiye’nin uluslararası tahkimi gündeme getirmesini önerdi.

CNN TÜRK’te yayınlanan Burası Brüksel adlı programda konuşan Profesör Ruşen Ergeç, Avrupa Birliği’nin soykırım iddialarını, hukuken üyelik için bir ön-şart olarak gündeme getirmesinin söz konusu olmadığını, ancak bu konuda özellikle Fransa gibi ülkelerin siyasi olarak daha katı bir tutum içerisine girdiğini vurguladı.

Ergeç, “Türkiye, Ermenistan’a geçici uluslararası bir mahkeme önerebilir. Hakimlerin yarısını Türkiye, yarısını Ermenistan atayabilir. Mahkeme başkanı üzerinde anlaşılabilir. Taraflar avukatlarını, bilgi ve belgelerini sunarlar” diye konuştu.

Profesör Ergeç, Ermenistan’ın tahkim önerisini kabul etmeyeceğini ancak bu konuda köşeye sıkışacağını belirtti. Ergeç, uluslararası tahkim konusunda hükümetin de bir çalışma içinde olduğunu söyledi.

ABD’de soykırım iddialarının tanınmasına yönelik yeni bir tasarı, önümüzdeki günlerde Kongre’nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’ne gelecek.

Yorumlar kapatıldı.