İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tribünlerde provokasyon

 
Hrant Dink’in cenaze töreninde sloganlarla başlayan gerginlik futbol sahalarına da sıçradı. Malatyaspor-Elazığspor kaşlaşmasında Elazığ taraftarı “Ermeni Malatya”, Malatya taraftarı ise “PKK dışarı!” diye bağırdı. Çıkan olaylarda 10 kişi yaralandı.


Elazığspor taraftarlarının açtıkları pankartta, “Ne Ermeniyiz, ne Malatyalıyız. Biz Elazığlıyız, Türkiye sevdalısıyız” sözleri yazılıydı.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 13:23 TSI 30 Ocak 2007 Salı
MALATYA – Malatya İnönü Stadı’nda oynanan karşılaşmayı izlemek üzere Elazığ’dan gelen yaklaşık 400 taraftar, stat önünde bir grup Malatyaspor taraftarının kar topu saldırısına uğradı. Küfüeşme ile devam eden gerginlik stat içinde de devam etti.

Elazığsporlu taraftarlar, “Ermeni Malatya” sloganı atarak pankart açtı. Malatyasporlu taraftarlar ise Elazığsporlulara “PKK dışarı” tezahuratı yaparak karşılık verdi. Maç boyunca iki takım taraftarları arasında, küfürleşme devam etti.

Misafir takım taraftarlarının bulunduğu tribüne atılan cisimler nedeniyle 3’ü polis 10 kişi yaralandı. Güvenlik güçlerinin olayları daha fazla büyümeden yatıştırmasının ardından, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Maçın ardından Elazığspor taraftarları otobüslerle konvoy halinde kent merkezinden çıkarıldı.

Yorumlar kapatıldı.