İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MHP: Cenaze Türk milletine hakaret

 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, gazeteci Hrant Dink’in İstanbul’daki cenaze töreninde Türk milletine hakaret edildiğini, Türk devletine meydan okunduğunu ileri sürdü. 

AA
Güncelleme: 11:36 TSİ 29 Ocak 2007 Pazartesi
TOKAT – Tokat’ta partisinin İl Divan Kurulu Toplantısı’na katılan Şandır, AK Parti iktidarı dönemindeki politikalar sonucunda ülkenin parçalanma süreci yaşamakta olduğunu öne sürdü.

AK Parti iktidarının Türkiye için milli güvenlik sorunu olduğunu iddia eden Şandır, “AK Parti iktidarı döneminde hayatımızda ne değişti? Ekmeğimiz mi arttı, yoksa işimiz mi arttı? Ülkemiz daha onurlu bir noktada mı? Bize göre bugün ülkemiz AK Parti yönetiminde bir kaos ortamına sürüklenmektedir” dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in İstanbul’daki cenaze törenine de değinen Şandır, şunları kaydetti: “Bu hafta içinde bir Ermeni soylu vatandaşımızın cenazesi dolayısıyla İstanbul’da yaşadığımız, o cenaze töreninde bağırılan sloganlar, ‘katil devlet’ diye bağıranlar, ‘hepimiz Ermeniyiz’, ‘hepimiz Hrant Dink’iz’ diyenleri Tokat’tan şiddetle kınıyoruz. Hepimiz Türk’üz ve burası Türkiye’dir. Buna sebep olan, buna destek veren herkesi, her kuruluşu, başta Başbakan olmak üzere milletime şikayet ediyorum. Türk milletine İstanbul’da hakaret edilmiştir. Türk devletine meydan okunmuştur.”

Yorumlar kapatıldı.