İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DİNK CİNAYETİNDE KORKUNÇ ŞÜPHE’:Trabzon Emniyeti cinayeti biliyordu’

 

Hrant Dink cinayetinin azmetti-, ricisi, BBP Genel ı başkanı Muhsin Ya-zıcıoğlu’nun koruması Erhan Tun-cel’in Emniyet için J muhbirlik yaptığı ve Hrant Dink’ suikas-tini emniyete bildirdiği iddia edildi. > Emniyetin bu bilgiyi neden görmezden geldiği bilinmiyor. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastında azmettirici olarak yakalanan Erhan Tuncel’in muhbir olduğu ve cinayeti önceden Trabzon Emniyeti’ne bildirdiği iddia ediliyor.

Hrant Dink’in ölümüne ilişkin sürdürülen soruşturmada çarpıcı bir bilgiye ulaşıldı. Trabzon’a giden mülkiye müfettişleri, emniyete Hrant Dink’in öldürüleceği bilgisinin ulaştığını tespit etti. Azmettirici olarak yakalanan ‘büyük abi’ Erhan Tuncel’in, Trabzon Emniyeti’ne Dink’in öldürüleceğini haber verdiği, ancak Dink’in ‘tehdit ediliyorum’ sözlerine kulak aşılmadığı gibi, bu ihbarı da ciddiye alanın olmadığı iddia edildi. İddialara göre, bu bilgiyi tetikçi Ogün Samast ve onu azmettiren Yasin Hayal’in akıl danıştığı, ‘büyük abi’ olduğu iddiasıyla tutuklanan Erhan Tuncel polise verdi. Zira Tuncel, McDonald’s’ın bombalandığı 2004 yılından beri polise muhbirlik yapıyordu. İddialara göre, Erhan Tuncel de bombacı Yasin Hayal ile birlikte zanlılar arasındaydı. Ancak dönemin Trabzon Emniyet Müdürü, şimdi ise İstihbarat Daire Başkanı olan Ramazan Akyü-rek, “Sen üniversitelisin, diğerleri gibi serseri değilsin. Bize bu grupla ilgili bilgi getirirsen seni davanın dışına çıkarırız” diyerek Tuncel’i ikna etti.

DİKKATE ALINMADI

Tuncel daha sonra sık sık emniyete giderek bilgi verdi. Son ihbarı ise Hrant Dink’e suikast yapılacağı oldu. Ancak saldırının gerçekleştirileceğine ilişkin kanıtlar sunamayan Tuncel’in bu iddiası, emniyet yetkililerince dikkate alınmadı. Vatan gazetesinin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanlığı kaynakları, polisin zaman zaman muhbirlerden bilgi aldığını, bu çerçevede Tuncel’in de kullanılmış olabileceğini söyledi. Kaynaklar, Tuncel’e ilişkin kesin bilgi ile saldırı öncesi bilgi verip vermediğinin mülkiye başmüfettişlerinin raporlarından sonra tespit edilebileceğine dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Aksu ise konuyla ilgili soruya “Biz onları da izah ettik. Oraya iki mülkiye müfettişi gönderdik , güvenlik bakımından hata yanlışlık varsa onları tespit etmek için çalışıyor” cevabını verdi.

Yorumlar kapatıldı.