İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bile bile cinayet!

 
Azmettirici olarak yakalanan ’büyük abi’ Erhan Tuncel’in muhbir olduğu ve Trabzon emniyetine Dink’in öldürüleceğini haber verdiği iddia edildi. Ancak Dink’in ’Tehdit ediliyorum’ sözlerine kulak asılmadığı gibi bu ihbarı da ciddiye alan olmadı!

29.01.2007

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in ölümüne ilişkin sürdürülen soruşturmada çarpıcı bir bilgiye ulaşıldı. Trabzon’a giden mülkiye müfettişleri, emniyete Hrant Dink’in öldürüleceği bilgisinin ulaştığını tespit etti. İddialara göre de bu bilgiyi tetikçi Ogün Samast ve onu azmettiren Yasin Hayal’in akıl danıştığı, “büyük abi” olduğu iddiasıyla tutuklanan Erhan Tuncel polise verdi. Zira Tuncel, McDonald’s’ın bombalandığı 2004 yılından beri polise muhbirlik yapıyordu.

’Sen iyi çocuksun gel bizimle çalış’
İddialara göre, Erhan Tuncel de bombacı Yasin Hayal ile birlikte zanlılar arasındaydı. Ancak dönemin Trabzon Emniyet Müdürü, şimdi ise İstihbarat Daire Başkanı olan Ramazan Akyürek, “Sen üniversitelisin, diğerleri gibi serseri değilsin. Bize bu grupla ilgili bilgi getirirsen seni davanın dışına çıkarırız” diyerek Tuncel’i ikna etti.

’Öldürülecek’ dedi dikkate alınmadı
Tuncel’in daha sonra sık sık emniyete giderek bilgi verdi. Son ihbarı ise Hrant Dink’e suikast yapılacağı oldu. Ancak saldırının gerçekleştirileceğine ilişkin kanıtlar sunamayan Tuncel’in bu iddiası, emniyet yetkililerince dikkate alınmadı. VATAN’ın sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanlığı kaynakları, polisin zaman zaman muhbirlerden bilgi aldığını, bu çerçevede Tuncel’in de kullanılmış olabileceğini söyledi. Kaynaklar, Tuncel’e ilişkin kesin bilgi ile saldırı öncesi bilgi verip vermediğinin mülkiye başmüfettişlerinin raporlarından sonra tespit edilebileceğine dikkat çekti.

Bakan Aksu topu müfettişlere attı
İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılmak üzere Sakarya’da bulunan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ise, Vali Nuri Okutan’ı ziyareti sırasında, bir gazetecinin “Hrant Dink cinayetiyle ilgili yakalanan Erhan Tuncel polis mi?” şeklindeki sorusunu şu cevabı verdi: “Biz onları da izah ettik. Oraya iki mülkiye müfettişi gönderdik. Bu mülkiye müfettişleri hem son Hrant Dink olayının hem Trabzon’da son yıllarda meydana gelen olayları derinlemesine araştırmak, incelemek, idari bakımdan, güvenlik bakımından eksiklik hata yanlışlık varsa onları tespit etmek için çalışıyor.”

Yorumlar kapatıldı.