İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Agos’a Coşkulu Destek, Desteğe Tehdit

 
Onlarca aktivist Agos’a destek için gazeteyi İstiklal Caddesi’nde sattı. Dansçı Tanbay “Agos devam edecek”; aktivist Önen “İnsanların kafalarında bir şeyler değişti”; öğrenci Selvi “Destek çok önemli” dedi. Çağrıcılara e-postayla tehdit mesajı gönderildi.

——————————————————————————–
BİA Haber Merkezi
29/01/2007
——————————————————————————–
BİA (İstanbul) – Gazeteci, yazar, sanatçı, akademisyen, hukukçu ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin oluşturduğu onlarca kişi dün (29 Ocak) gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından, yayın yönetmeni olduğu Agos’a destek vermek için İstiklal Caddesi’nde gazete sattı.

Aralarında Oya Baydar, İpek Çalışlar, Nadire Mater, Ertuğrul Kürkçü, Alev Er, Şahika Yüksel, Zeynep Tanbay, Mustafa Sütlaş, Aslı Erdoğan, Murat Çelikkan ve Önder Çakar’ın da bulunduğu yazar, sanatçı, gazeteci ve aktivistler saat 14:00’te Taksim tramvay durağında toplandı ve Galatasaray’a kadar yürüyüp Agos gazetesini caddede yürüyenlere sattı. Amaç “Umuda Uçan”a destek olmaktı.

“Agos devam edecek”

Dansçı Zeynep Tanbay Dink öldürüldükten sonra da birlik olmak gerektiğini söyledi ve “Dink’in öldürülmesi Agos’un devam etmesine engel olamaz. Bizler destek olmak için devam ettireceğiz” dedi.

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu’ndan (Küresel BAK) Yıldız Önen ise Dink’in cenazesine katılan kalabalığın çok anlamlı olduğunu ve bu ülkede olumlu değişikliklerin yaşandığını gözlemlediğini belirtti.

“İnsanların kafalarında bir şeyler değişti. Yürüyüşün ardından muhakkak devam etmek gerek. Çünkü ‘değiştirmek’ için süreklilik lazım. Umarım Ermeniler artık kendilerini daha güvende hissedebilirler.”

Önen 10 kişiden sadece birisine gazete satamadığını ve genel olarak Agos’a da olumlu tepkilerin geldiğini aktardı. Önen bundan sonra da benzer eylemlerle aynı desteği sürdüreceklerinin altını çizdi.

Öğrenci Beyhan Selvi ise Agos’u dansçı Tanbay’ın elinden alırken “Aydınların, gazetecilerin meslektaşlarına, Dink’e destek olmaları çok anlamlı. Ben de bunun parçası olmak istedim” dedi.

Topluluk Agos’un “Umuda Uçtu” manşetiyle yayınladığı özel sayısını “Barışa katkıda bulunmak ister misiniz?” diye sorarak sattı.

“Gençliğe Hitabe”li tehdit

Bu arada, eylem çağrıcılarının e-posta listesine bir de tehdit mesajı gönderildi. Yaşam hakkını tehdit eden bir cümlelik tehdit mesajının altında, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe”si yer alıyor.

Gazeteyi İstiklal caddesinde satarak Agos’a destek verme eyleminin çağrıcılarının listesi şöyle:

Adnan Genç, Ali Emre Sakarya, Alper Akyüz, Alper Görmüş, Amberin Zaman , Aslı Erdoğan, Aslıhan Kış, Atilla Bahçıvan, Aydın Çubukçu, Aysegül Devecioğlu , Ayşe Berktay, Ayşe Böhürler , Ayşe Gül Altınay , Ayşe Önal, Banu Acun , Behiç Ak, Belkıs Aktürk, Beral Marda, Berat Günçıkan, Beril Eyüboğlu , Beysun Gökçin, Bircan Yorulmaz, Burcu Pelvanoğlu, Can San, Cihan Aktaş, Cumhur Orancı, Cüneyt Türel, Çiğdem Mater, Deniz Spatar, Edip A. Bekaroğlu, Emel Kurna, Ergun Gümrah , Ertuğrul Kürkçü, Erzade Ertem, Esmehan Aykol , Esra Koç , Fadime Gök, Ferhan Umruk, Ferhat Kentel, Feridun Andaç, Feryal Saylıgil, Feza Kürkçüoğlu, Figen Şakacı, Figen Yanık, Fikret İlkiz , Fulya Nanba, Funda Budak , Fügen Uğur, Füsun Çelik, Füsun Ertuğ, Genco Erkal, Gizem Bilgen , Gönül Kıvılcım, Görgün Taner, Güldal Kızıldemir, Gülsün Odabaşı, Gülsün Sami, Gürhan Ertür, Gürsal Korat, Gürtaş Özdamar, Hacer Ansal , Halil Ergün , Halim Bulutoğlu, Haluk Tekeli , Hamza Aktan, Handan Öztürk, İpek Çalışlar , İskender Savaşır, Kıvanç Özcan, Koray Çalışkan, Kostas Eftimiyadis, M. Nuri Çolakoğlu, Mebuse Tokay , Meryem Karadaş, Mihran Tomasyan, Murat Çelikkan, Murat Yüksel, Mustafa Arslantunalı, Mustafa Sütlaş, Nadire Mater , Necmiye Alpay, Nevzat Çiçek, Neyyir Berktay, Nil Mutluer, Nur Deriş Otoman, Nurhan Yentürk, Nuri Ödemiş, Orhan Silier, Osman Akınhay, Özge Çavuş, Rıdvan Akar , Ron Marguiles, Seçil Öztürk, Seda Ateş, Sedat Pişirici , Selma Acuner, Sema, Sema Olaklı, Semih Sökmen, Semiha Öztürk , Semra Somersan, Sezgi Mengi, Silvia Anan, Tilbe Saran, Tuğrul Eryılmaz, Üner Eyüboğlu, Veysel Essiz, Yasin Aktay, Yıldız Ramazanoğlu, Zafer Ataylan, Zafer Kıraç, Zeynep Atikkan, Zeynep Ekener, Zeynep Tanbay (EZÖ/EÖ/TK)

* Bu habere Emine Özcan katkıda bulundu.

Yorumlar kapatıldı.