İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırımı tanıyın ‘hepimiz Türk’üz’ diyelim

 
Ermeni diasporasının Türkiye’ye karşı uzun yıllardır yürüttüğü kampanyanın önde gelen isimlerinden Ara Toranian da Hrant Dink anısına düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Fransalı Türklerin bu girişiminden ancak memnuniyet duyabileceğini ifade eden Toranian, Türklerle Ermenilerin yakınlaşabilmesi için soykırımın tanınmasının “kaçınılmaz” göründüğünü öne sürdü. Zaman’a konuşan Toranian, soykırım meselesinin iki toplum arasında bir duvar çektiğini savunarak, “Hepimiz Ermeni’yiz. Güzel. Ermenilerin de bir gün ‘Hepimiz Türk’üz’ diyebilmesi için Türkiye’nin soykırımı tanıması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Toranian, Dink’in diyalog konusunda diasporadan farklı düşünceleri olduğunun hatırlatılması üzerine, “Biz Dink değiliz.” dedi. Fransa Ermeni Kuruluşları Koordinasyon Konseyi’nin eski başkanı olan Ermeni dergisi Nouvelles d’Arménie Magazine’nin yayın yönetmeni Toranian, Fransa’daki Türk derneklerinin soykırımın tanınması için çalışması gerektiğini söyledi. Toranian, milliyetçi Ulusal Ermeni Hareketi’nin lideriydi. Toranian, yürüyüşü organize eden Ümit Metin’le el sıkıştı. Ali İhsan Aydın, Paris

Yorumlar kapatıldı.