İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arabalı vapurda ‘Hepimiz Ermeni’yiz protestosu

 
Gelibolu-Lapseki arasında sefer yapan ‘Sultantepe’ adlı arabalı vapura ‘Vatansever Türk Fedaileri’nin üyesi olduğunu iddia eden bir kişi tarafından el konuldu.

Bir süre Gelibolu açıklarında bekleyen arabalı vapur 24.04 sıralarında iskeleye yanaşarak yolcuları boşalttı. Eylemci de saat 01.28 sularında eylemine son vererek polislere teslim oldu. Zanlı polisler tarafından götürülürken ‘Vatan için’ diye slogan attı. Elinde bir silah bulunduğu kaydedilen eylemcinin, gemi kaptanına vapur içerisindeki bir araca C4 patlayıcı madde yerleştirdiğini söylediği belirtildi. Eylemcinin Hrant Dink cinayeti sonrası atılan ‘Hepimiz Ermeni’yiz’ sloganlarını protesto etmek amacıyla gemiyi kaçırdığı iddia edildi. Gemideki yolculardan Aziz Öztaş, eylemcinin gemiye Türk bayrağı astığını söyledi. Öztaş, “Gemi denizin ortasında yarım saat kaldıktan sonra alarm verildi. Sonra limana yanaştık, bir süre sonra inmemizi söylediler, biz de indik.” dedi.

——————————————————————————–

Nihat Acar adlı kişi eylemini sona erdirdi

Çanakkale Vali Vekili Yusuf Ziya İnce, Gelibolu-Lapseki arasında sefer yapan Sultantepe adlı araba vapuruna el koyan ve kendisini ”Vatansever Türk Fedaisi” olarak tanıtan Nihat Acar’ın, ilk ifadesinde, eylemini Hrant Dink’in cenazesinde atılan sloganlar nedeniyle yaptığını söylediğini, bildirdi.

İnce, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, eylemin ardından Çanakkale Valiliğinde kriz merkezi kurduklarını ve buradan, konuyla ilgili gelişmeleri takip ettiklerini hatırlattı.

Sultantepe adlı araba vapurunun saat 23.00 sıralarında kaçırıldığını bildiren İnce, açıklamasında şunları kaydetti:

”Bu akşam saat 23.00’de Gelibolu-Lapseki seferini yapan feribot bir kişi tarafından kaçırıldı. Kaptan köşküne çıkıp kaptanı da etkisiz hale getiren bu vatandaş bayrak asarak eylemine başladı. Kendisini ‘Vatansever Türk fedaisi’ olarak tanıtan kişi, Gelibolu’da tüm yolcuları serbest bıraktı, araçlar içerde kaldı. Basın mensuplarıyla görüşmek istiyordu.

Amacı, Hrant Dink’in cenazesinde atılan sloganları onaylamadığını belirtmekti. Gemi, Gelibolu’ya yanaşarak yolcular karaya çıktığında, emniyet güçlerinin katkısıyla bu kişi etkisiz hale getirildi. Kuru sıkı tabancası vardı. C-4 patlayıcıdan söz etmişti, fakat söz konusu değildir. Şu anda gözetim altındadır. Gerekli soruşturmalar adli makamlarca titizlikle sürdürülüyor.

Umuyorum en kısa zamanda konu tüm ayrıntılarıyla kamuoyuna bildirilecektir. Olağanüstü bir durum söz konusu değil. Kriz masası oluşturduk, başından sonuna kadar takip ettik. Eylem herhangi bir olumsuzluğa fırsat vermeden sonuçlanmıştır.”

İnce, Nihat Acar’ın, uzman çavuşluktan ayrıldığı bilgisinin de değerlendirildiğini ve eylemcinin soruşturmasının Gelibolu ilçesinde sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Yorumlar kapatıldı.