İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Açıklamanın vakti geldi: Gizli Ermeni Örgütü HHD!

Ece Temelkuran  

Aktif üye sayısı 100 bin! Örgütle bağlantılı olduğu tespit edilenler ve sempatizanlar 200 binin üzerinde!
Bir günde kurulan örgütün amacı belli:
Ülkeyi bölmek!
Bize Türk kimliğimizi, Müslüman inancımızı unutturmak!
Türk halkını oyuna getirip topraklarımızı parçalamak!
Artık bu gizli bilgiyi açıklamanın vakti geldi:
Gizli bir Ermeni örgütünün adı HHD!
Yani…
Yani…
Yani…
Söylemeye dilim varmıyor açılımını. Ama yine de en az Ogün Samast kadar vatansever bir insan olmaya çalıştığım için söylemek zorundayım, biliyorum. Ve işte örgütün adını açıklıyorum:
HEPİMİZ HRANT DİNK’İZ!
Evet, “menfur” örgütün adı bu.

Bir günde Ermeni
“Hepimiz Ermeniyiz” sloganından rahatsız olanlar böyle bir şey duymak isterdi herhalde. Böyle bir komplo, böyle gizli bir örgüt. Ezilenlerin, ABD’nin saldırısına uğrayanların, İsrail’in bombalarıyla ölenlerin yerine kendimizi koymak tamam, ama “Hepimiz Ermeniyiz! Hepimiz Hrant Dink’iz” sloganını duyan memleketin tüyleri diken diken oldu. “Hepimiz Filistinliyiz”, “Hepimiz Iraklıyız” dendiğinde “Dur bakaiim sen, yoksa hepimiz Arap mı olduk?” diye şüphelenmeyenler bir anda Ermenilik sloganıyla irkilip şüpheye düştüler:
Yoksa insanlar Ermeniliğe mi geçmişti?
Maazallah, yoksa bir slogan kırk kez atılırsa olur muydu? Allah muhafaza, insan bir sabah kalktığında kendini Ermeni olarak bulabilir miydi? Öyle olursa tedavisi var mıydı?
Derhal tedavisi bulundu. “Ayar” verildi. MHP lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere tüm hassas kesimler daha olayın ikinci günü “gevşeyen” halkı “dirilttiler”. Bu ne “garabet” bir slogandı. ATO Başkanı olaya son derece zekice bir tepki verdi:
“Ben Hrant değil, Sinan Aygün’üm!”
Tebrikler!
Tercüman gazetesi manşeti çaktı:
“Hepimiz Türk’üz!”
Ertesi günü tekrar, sağlı sollu girişildi:
“Türküm diyemeyen defolsun gitsin!”
Adalet Bakanı Çiçek için “301 Cemil! Ayağa kalk!” manşeti atan Star gazetesinin başındaki Alev Er görevinden alındı.
Hürriyet’te Ertuğrul Özkök, gelen dalgayı zaten önceden görüp Hrant’ın gidişinden iki gün sonra yazısını yazmıştı:
Milliyetçileri sevelim!
Dün İzmir’de yapılan laiklik mitinginde ise yeni “ayarlı” slogan çeşitli versiyonlarıyla atıldı:
“Hepimiz Türküz, hepimiz çiftçiyiz.”
Anlamadım, ama olsun. “Hepimiz Ermeniyiz” demesinler de ne derlerse desinler.

Slogan izahatı
Hrant’ın gidişi için atılan slogandaki neredeyse ilkokul düzeyindeki bu anlam oyununu anlamamış olmaları imkânsızdı elbette. Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin de olaya ilkokul düzeyinde “izahat getirirken” muhtemelen içinden gülmüştür. Kendisi şöyle dedi:
“Bence o insanlar, ‘Kasten öldürülen bir insan var. Haksız yere öldürülen bir insana karşı yapılan saldırıyı biz kendimize yapılmış sayıyoruz’ demek istemiştir.”
Başbakan’ın “can sıkıcı” bulduğu sloganı “savunur gibi” olduğu için biraz da tedirgindi Şahin.
Büyüklerimiz, “halkı” başıboş bırakınca neler olabileceğini, ne türden “can sıkıcı” sloganlar atılabileceğini gördü, “duyarlı vatandaşlar” aracılığıyla “halkı” uyardı. İki gündür yapılan canlı yayınlarla olsun, verilen demeçlerle olsun, siyasi ibre milliyetçiliğe doğru iyice çevrildi ve “ayar” tamamlandı. Öyle bir “ayar” ki, slogana Demirel sahip çıktı. İşe bak! Vaktiyle “Bana milliyetçiler adam öldürüyor dedirtemezsiniz!” diyen adamı bile “solda” bırakan, “sollayan” bir ayar bu. Öyle ki saflar belirleniyor, sıkılaşıyor sanki. İslamcılar, milliyetçiler, küçük bir azınlık olarak demokratlar, minnacık bir azınlık olarak solcular ve bol miktarda komplo teorisi. Allah selamet versin!

Yorumlar kapatıldı.