İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Trabzon’da protesto gösterisi

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ve Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın görevlerinden alınıp merkeze çekilmesine Trabzonlu vatandaşlar tepki gösterdi. Bir grup vatandaş, şehrin en işlek caddesinden biri olan Maraş Caddesi’ni bir süre trafiğe kapatıp, bakanlığın kararını protesto etti.

Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesi olayında ‘Görevi ihmal ve kusurları bulunduğu’ gerekçesiyle dün İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze alınan Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ve Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın tayinine vatandaşlar tepki gösterdi. Ankara’daki il emniyet müdürleri toplantısının ardından dün gece Trabzon’a gelen Emniyet Müdürü Reşat Altay’ı, bir grup vatandaş havalimanında çiçeklerle karşılayıp, merkeze alınmasına tepki göstermişti. Bu sabah da Trabzon’un Pazarkapı Mahallesi sakinleri ve esnafları, şehrin en işlek caddesinden biri olan Maraş Caddesi’ni ulaşıma kapattı.

Yavuzdemir ve Altay’ın merkeze alınmalarına tepki gösteren vatandaşlar, “Alınan karar haksızlık.” dediler.

Özellikle Emniyet Müdürü Altay’ın görevden alınmasına daha büyük tepki gösteren vatandaşlar, “Biz emniyet müdürümü geri istiyoruz. Geri gelmeyebilir ama biz onun yanındayız. Görevden alınacak birileri varsa, onlar da İstanbul valisi ve emniyet müdürüdür. İstanbul’daki vurgun Trabzon bürokratına ve Trabzon’a çıkartılamaz. Emniyet müdürü geri dönene kadar bu yol sürekli olarak kapatılacaktır.” diyerek tepki gösterdiler.

Caddeyi yaklaşık 20 dakika trafiğe kapatan vatandaşlar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CHA

Yorumlar kapatıldı.