İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Trabzon’da Dink depremi

 
Gazeteci Hrant Dink cinayeti zanlısının Trabzon’dan çıkması nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ile Emniyet Müdürü Reşat Altay, görevlerinden alındı.

NTV-MSNBC
Güncelleme: 19:30 TSİ 26 Ocak 2007 Cuma
TRABZON – Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti zanlısının Trabzon’dan çıkması nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ve Emniyet Müdürü Reşat Altay, görevlerinden alınarak, merkeze alındı. Vali Yavuzdemir, yaptığı açıklamada “Ben valiyim, nereye gönderirlerse görevimi yaparım” dedi.

2004 yılı Eylül ayından bu yana, Trabzon Valiliği görevinde bulunan Hüseyin Yavuzdemir, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ile birlikte merkeze alınan Vali Yavuzdemir, “Devleti onuruyla temsil ettiğini, karara da saygılı olduğunu” söyledi.

Kararı hükümetin tasarrufu olarak değerlendiren Yavuzdemir, hiçkimseye kırgın olmadığını belirterek, “Gönlüm ferah bir şekilde Trabzon’dan ayrılıyorum” dedi.

Bu arada, Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın yerine, polis başmüfettişi Arif Akkale atandı.

İKİ BAŞMÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Öte yandan, İçişleri Bakanlığı ayrıca Trabzon’da görülen asayiş olaylarının çok yönlü incelenmesi ve olaylarda kusur ve ihmal olup olmadığının araştırılması için iki mülkiye başmüfettişi görevlendirdi.

ERDOĞAN: MÜFETTİŞLERİN SAĞLIKLI ÇALIŞMASI İÇİN…
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürü’nün görevden alınmasıyla ilgili olarak, “Trabzon halkımızın huzuru için, Trabzon şehrimizin üzerine sıçratılmaya çalışılan bir kara lekenin ortadan kaldırılması için burada müfettişlerin yapmakta olduğu çalışmanın sağlıklı bir şekilde yürümesi lazım. Onun için bu adım atılmıştır” dedi.

Erdoğan, Ak Yatırım tarafından düzenlenen “Türkiye Yatırımcı Konferansı” sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürü ile ilgili kararla ilgili olarak “Son olay mı, yoksa biriken olaylar mı etkili oldu?” sorusuna, Erdoğan, “Bunu son olay olarak söylemiyorum. Bunlar biriken gelişmeler… Bu gelişmeleri Trabzon şehrine, Trabzon halkına mal edemeyiz” karşılığını verdi.

Böyle bir anlayışın oluşmaya başladığının görüldüğünü ifade eden Erdoğan, “Trabzon halkımızın huzuru için, Trabzon şehrimizin üzerine sıçratılmaya çalışılan bir kara lekenin ortadan kaldırılması için burada müfettişlerin yapmakta olduğu çalışmanın sağlıklı bir şekilde yürümesi lazım. Onun için bu adım atılmıştır. Bu adım, daha farklı yerlere sıçrayabilir. Onu da söyleyeyim. Bu konuyla ilgili çalışmalar sürecektir” diye konuştu.

TRABZON’DA VALİ YAVUZDEMİR DÖNEMİ OLAYLARI
Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’in Trabzon’da görev yaptığı yaklaşık 2.5 yıl içinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicabi Cındık’ın öldürülmesi, TAYAD olayları, KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadettin Güner ve oğlu Selçukhan Güner’in öldürülmesi, rahip cinayeti, futbolcuların ev ve iş yerlerinin kurşunlanması gibi ülke gündemini etkileyen gelişmeler yaşandı.

Yorumlar kapatıldı.