İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tartışılan fotoğraf

Samsun Valiliği, Hrant Dink suikasti zanlısı Ogün Samast’ın Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde çekilen ve tartışmalara yol açan bayraklı fotoğrafıyla ilgili olarak inceleme başlattı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü ise söz konusu fotoğrafı jandarmanın çektiğini iddia ediyor.
Dink cinayeti sonrası yakalanan katil zanlısının güvenlik birimlerinde çekilmiş bir fotoğrafı basına dağıtıldı.
Dağıtılan fotoğrafın bilinçli olarak Türk bayrağı önünde Atatürk’ün sözleriyle birlikte çekildiği iddiası ortaya atıldı. İddiayla birlikte fotoğraf sahipsiz kaldı.
Emniyet de jandarma da, “Fotoğrafı biz çekmedik” açıklaması yaptı. Ancak fotoğrafın Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde çekildiği ortaya çıktı.
Fotoğrafı, Samast’ı yakalayan jandarmanın, emniyete teslim ederken terör şubesinde çektiği iddia edildi.
Valilik, tüm bu iddiaları yerinde incelemek ve fotoğrafın gerçek sahibini bulmak için bir müfettiş görevlendirdi.

TARTIŞILAN FOTOĞRAF

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi olayını “maalesef bu olay oldu” diye değerlendirdi.
Çalışkan, Samast’ı Türk bayrağı önünde gösteren ve üzerinde Atatürk’ün “vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez” sözünün yer aldığı fotoğrafın Samsun’da çekildiğini söyledi. Kamuoyuna yansıdığı günden bu yana bazı kesimlerin tepkilere neden olan bu fotoğrafla ilgili inceleme yapıldığını belirten Çalışkan, “Fotoğraf İstanbul’da değil, Samsun’da çekilmiş. Samsun Emniyet Müdürü ile görüştüm, bir açıklama yapılacak” dedi.
Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, fotoğrafın kendi birimlerince çekilmediği açıklanmıştı. Bunun üzerine gözler emniyet birimlerine çevrilmiş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü de, fotoğrafın İstanbul’da çekilmediğini duyurmuştu. Çalışkan, savcılığa götürülüşü sırasında Samast’a Terörle Mücadele Şubesi’ni simgeleyen TEM yazısı ile çift başlı kartal figürünün bulunduğu bir şapka takılmasının doğru bir uygulama olup olmadığının sorulması üzerine de, “Bu uygulamayı yapan birimin takdiridir, yorum yapamam” dedi.

Yorumlar kapatıldı.